mckhgc 發表於 2022-11-30 20:39

請問ETA及堅城-筲箕灣線

請教各位高手,兩問:

1.電車有冇邊度睇到ETA?官網/apps搵唔到,九巴apps有但唔見有show時間,第三方apps唔準。

2.堅城-筲箕灣線,官方資料只提供頭尾時間同每小時兩班,請問係咪真係咁少?有冇實際時間表?

謝謝

cruisesnet 發表於 2022-12-1 09:44

ETA無左好耐la

cyrcheung 發表於 2022-12-1 10:21

與其等 堅尼地城--筲箕灣線,不如坐 18X。若果唔坐電車唔得,咁就上環轉車。

車係有,但要慢慢等,比耐性。。。

dongnama 發表於 2022-12-1 14:24

紅日WD125 WD134(綠色字軌牌),由屈地街電車廠往堅尼地城往筲箕灣,WD125應該大約下午一時四十五分到堅尼地城再往筲箕灣,而WD134應該大約下午二時四十五分到堅尼地城

kbh 發表於 2022-12-2 21:48

cruisesnet 發表於 2022-12-1 09:44
ETA無左好耐la

知唔知點解取消?

cruisesnet 發表於 2022-12-2 22:06

kbh 發表於 2022-12-2 21:48
知唔知點解取消?

使用率唔高掛,大站裝顯示器又無疾而終,不過後期都已經唔太準,最大用途係睇下後面d車總站去邊😆

JX9097 發表於 2022-12-3 19:15

cruisesnet 發表於 2022-12-2 22:06
使用率唔高掛,大站裝顯示器又無疾而終,不過後期都已經唔太準,最大用途係睇下後面d車總站去邊😆
...

真係...
試過用幾次都唔好用

wong099 發表於 2022-12-3 20:58

估計係舊系統壞機太多, ETA唔準暫停,相信等全面用新系統會有返,不過唔知幾時先換完

Choi 發表於 2022-12-4 00:16

唔知上跑馬地電車有無機會繼續東行去筲箕灣

cyrcheung 發表於 2022-12-5 22:48

Choi 發表於 2022-12-4 00:16
唔知上跑馬地電車有無機會繼續東行去筲箕灣

若果您坐一架由筲箕灣開出的跑馬地車,就會原路折返筲箕灣架喇。
想由堅尼地城坐跑馬地車然後繼續去筲箕灣呢,要入夜先有機會喇。
主要按車長開飯後剩餘時間而定,當年小弟開飯後試過好幾次前後夾住幾架跑馬地車,於是就炮制我上西環,然後經跑馬地返筲箕灣。
頁: [1] 2
查看完整版本: 請問ETA及堅城-筲箕灣線