bennyho1004 發表於 2022-12-1 11:37

屎水20A搭後感 20221130

琴日到試坐20A 1600西九頭車
全程100分鐘左右 平均德朗-尖沙咀都係40分鐘
客量可以話係災難級
入啟德全程好少少有30人左右因為唔少係太子道西學生客
出尖沙咀可以10個都無,到旺角後只有我包車

20分鐘一班都係災難級客量係時候盡快延長去郵輪碼頭改兩邊總站
尖沙咀要行半島酒店外圍+太子道東/界限街要上天橋直去新浦崗做特快
否則繼續蝕錢

eric278 發表於 2022-12-1 11:39

延長去郵碼都要等承豐道(都會公園段)通車才可以實施。

s20131417 發表於 2022-12-1 11:46

eric278 發表於 2022-12-1 11:39
延長去郵碼都要等承豐道(都會公園段)通車才可以實施。

視乎開通情況,RPP寫要到出年第四季先實施…

EX-TL 發表於 2022-12-1 11:59

啟德順時針走, 協調道入, 體育園宋皇臺道出, 唔駛走回頭路, 慳D時間, 減少其他路線重疊, 可能仲好.

Citcalag 發表於 2022-12-1 12:52

30人咁多?之前隔離壇有人數過成程車得兩個人。你班車算多左十五倍架啦

toby_tl10 發表於 2022-12-1 12:55

嘩,有成30個客咁多,要開香檳慶祝啦,不嬲係一隻手數得晒架

ky927 發表於 2022-12-1 13:01

呢條先要用電巴同一車走天涯😆😆😆

kay 發表於 2022-12-1 13:12

20a用黎bbi招標用未夠鐘收工

bennyho1004 發表於 2022-12-1 14:40

toby_tl10 發表於 2022-12-1 12:55
嘩,有成30個客咁多,要開香檳慶祝啦,不嬲係一隻手數得晒架

咁岩方法時間D人唔見1A/22咪咩車都上

承豐道(都會公園段)通車前照延長不過MEGABOX唔停站都得

lsc04d11 發表於 2022-12-1 16:51

30人多過50M既二十幾人,情何以堪呀?
頁: [1]
查看完整版本: 屎水20A搭後感 20221130