JX9097 發表於 2022-12-6 15:28

li1872903 發表於 2022-12-6 15:20
如果將隧免費後唔知有冇辦法可以響而家收費亭度調到頭 咁就唔洗吉車塞將隧
...

收費亭會拆但辦公大樓同停車場都唔可能拆
所以都冇位畀巴士調頭
(開到調頭位都冇用

點夾硬cut入去轉車站...)

li1872903 發表於 2022-12-6 15:21
將轉新巴差唔多架架車頭站都係調景嶺站睇你有冇心坐姐

佢用膘

ahken 發表於 2022-12-6 18:49

收費亭會拆但辦公大樓同停車場都唔可能拆
所以都冇位畀巴士調頭
(開到調頭位都冇用

假設真係要諗辦法調頭,除非喺連德道頭頂再整多條行車天橋,如果唔係,都係喺樓下某屋調頭會實際好多(嘥少少油在所難免)

HY1012 發表於 2022-12-6 19:01

li1872903 發表於 2022-12-6 14:51
咩叫活在自己世界 寶林坑口係咪唔洗出觀塘?轉車站就係咁用架啦 不嬲都有人用98D轉296A轉落觀塘 尋日將轉 ...

尋日咁嘅環境度度都有人上唔到車啦
鍾意出觀塘咪坐番98A囉
一陣又話有人要去大老山咁又開90同97?

JX9097 發表於 2022-12-6 19:04

ahken 發表於 2022-12-6 18:49
假設真係要諗辦法調頭,除非喺連德道頭頂再整多條行車天橋,如果唔係,都係喺樓下某屋調頭會實際好多(嘥 ...
唔會起條天橋for調頭啦
本身連德道天橋都起緊多一條(西行向秀茂坪方向)
仲起多一條?

同埋重點係...有幾多車有必要性咁樣調頭?

JX9097 發表於 2022-12-6 19:05

HY1012 發表於 2022-12-6 19:01
尋日咁嘅環境度度都有人上唔到車啦
鍾意出觀塘咪坐番98A囉
一陣又話有人要去大老山咁又開90同97?

咁公平啲講,坑口上98A都死唔去
(噚日嗰個情況點都係死路一條)
寶林就...;P

HY1012 發表於 2022-12-6 19:31

JX9097 發表於 2022-12-6 19:05
咁公平啲講,坑口上98A都死唔去
(噚日嗰個情況點都係死路一條)
寶林就...

我會選擇93A
唔係因為平, 而係因為總站車

KC6831 發表於 2022-12-6 19:41

JX9097 發表於 2022-12-6 15:04
咁老實講
呢個情況將隧塞車情況都加劇咗
吉車塞出去將轉都未必係最好嘅選擇

尋日九點幾計,隧道口上 296A / 98 點都做到閘長嘅,而我上 296c 出牛頭角 仲要有一半位任坐

JX9097 發表於 2022-12-6 20:24

HY1012 發表於 2022-12-6 19:31
我會選擇93A
唔係因為平, 而係因為總站車

爆起上嚟,93K都要畀錢上啦;P

JX9097 發表於 2022-12-6 20:25

KC6831 發表於 2022-12-6 19:41
尋日九點幾計,隧道口上 296A / 98 點都做到閘長嘅,而我上 296c 出牛頭角 仲要有一半位任坐 ...

唔清楚啦我女友喺將轉就係第一架296A上唔到
第二架嚟98,上到要企
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 今早港鐵將軍澳線又故障,巴士服務狀況如何