LN9267 發表於 2023-1-18 14:22

加路連山道商業地發展項目內地段第8945號交通回顧

https://www.districtcouncils.gov.hk/wc/doc/2020_2023/common/committee_meetings_audio/DPTC/22477/6thdc_dptc_16mtg_05.mp3
https://www.districtcouncils.gov.hk/wc/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/DPTC/22477/Inland_Lot_No_8945_at_Caroline_Hill_Road_Traffic_Review.pdf

文件提到有4個小巴泊位,議員關注有什麽小巴線使用,問會否把蘭芳道小巴線搬過去。顧問公司說始終距離項目落成有一段時間,未知道會放哪些小巴線。不過如果把蘭芳道小巴線搬過去,蘭芳道做中途站,當然令市面不會這麽擠塞,只是不知道居民如何想,

EX-TL 發表於 2023-1-18 15:03

入面條新路應該要整路邊巴士站同的士站, 分流部份禮頓道巴士 的士做上落客點, 減少禮頓道擠塞.

kwcy_92 發表於 2023-1-24 16:22

點解唔整埋巴士總站?摩頓台爆晒,棉花路繁時車又可以唔使擺街

流星☆雨 發表於 2023-2-2 13:05

唔起巴士總站係一個嚴重疏忽,成個灣仔銅鑼灣總站位咁嚴重唔夠,又明知新界大把新區第日都要開過海線,唔趁呢個機會加位,係想等幾時?

Snoopy@FB8617 發表於 2023-2-2 14:22

流星☆雨 發表於 2023-2-2 13:05
唔起巴士總站係一個嚴重疏忽,成個灣仔銅鑼灣總站位咁嚴重唔夠,又明知新界大把新區第日都要開過海線,唔趁 ...
又咁講運吉仍然唔想咁多巴士入銅鑼灣既情況下
其中一個大藉口係巴士無位泊
自然寧願益私家車都唔會益巴士

流星☆雨 發表於 2023-2-2 15:12

Snoopy@FB8617 發表於 2023-2-2 14:22
又咁講運吉仍然唔想咁多巴士入銅鑼灣既情況下
其中一個大藉口係巴士無位泊
自然寧願益私家車都唔會益巴士

睇下運吉自己想點啦
唔入CWB都要入金鐘灣仔,900 950咪又係要擺灣仔
總站喺禮頓道先係最好藉口唔俾個別路線入怡和街

頁: [1]
查看完整版本: 加路連山道商業地發展項目內地段第8945號交通回顧