kay 發表於 2023-2-17 21:03

沙田穗禾往返火炭路底行人徑 行人通道系統諮詢

https://www.districtcouncils.gov.hk/st/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/23038/st_ttc_2023_002_tc.pdf
https://www.districtcouncils.gov.hk/st/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/23038/st_ttc_2023_002_tc_annex.pdf

隔離傾緊80M 85 88X重組

另一邊都有動作
不過280米仲要距離火炭站有少少距離

Kj2052 發表於 2023-2-17 21:08

起碼上去唔洗行得辛苦ma

巴士的膠 發表於 2023-2-19 00:05

入口得一部𨋢,無電梯,山頂孖𨋢無電梯,中段反而雙向電梯係咩玩法?

teddybus 發表於 2023-2-19 10:06

入口得一部𨋢,無電梯,山頂孖𨋢無電梯,中段反而雙向電梯係咩玩法?

可能係斜度問題

巴士的膠 發表於 2023-2-19 10:43

teddybus 發表於 2023-2-19 10:06
可能係斜度問題

直接由現時穗禾個入口起條天橋,用最短距離伸去路軌邊條行人路,配返一個大𨋢塔就已經好好。

jpoon 發表於 2023-2-20 16:02

得一部升降機,仲有雙向扶手梯,唔好計壞,剩係每星期一日例檢停幾個鐘都慘啦

letter_li 發表於 2023-2-21 16:23

直接由現時穗禾個入口起條天橋,用最短距離伸去路軌邊條行人路,配返一個大𨋢塔就已經好好。 ...

好似 水泉澳邨 個條巨型升降機塔+天橋.

dennis28a 發表於 2023-2-23 00:06

直接由現時穗禾個入口起條天橋,用最短距離伸去路軌邊條行人路,配返一個大𨋢塔就已經好好。 ...
其實都唔易做。
老老實實,係我就索性收左條村佢起樓,咁咪一了百了。

巴士的膠 發表於 2023-2-24 00:50

dennis28a 發表於 2023-2-23 00:06
其實都唔易做。
老老實實,係我就索性收左條村佢起樓,咁咪一了百了。

個入口係咪要同現在一樣?放火炭村往沙田方向巴士站同條河中間得唔得?

現有小徑加個蓋同起條新嘅樓梯邊樣好?起完新路,仲留條舊路做乜?
頁: [1]
查看完整版本: 沙田穗禾往返火炭路底行人徑 行人通道系統諮詢