Gary_B 發表於 2023-3-2 21:17

一直都係講緊有小巴站冇大巴站

jpoon 發表於 2023-3-3 01:40

AVBWU291 發表於 2023-3-2 09:52
咁本身 YOHO Mall II 係舊嘢,唔係全新,又好難做到 YOHO Mall I 同埋 I Extension 之間咁靚嘅橋嘅...

...

咁新世紀廣場同旺角東站平台都唔係全新啦
同埋新元中條橋真係起得好夾硬囉,如果用上一層做接駁,相信唔需要整兩組紅綠燈咁搞笑囉

AVBWU291 發表於 2023-3-3 11:51

jpoon 發表於 2023-3-3 01:40
咁新世紀廣場同旺角東站平台都唔係全新啦
同埋新元中條橋真係起得好夾硬囉,如果用上一層做接駁,相信唔 ...

天橋接駁位嗰頭三層都係停車場,係一樓用嚟做上落客貨,其餘兩層都係泊私家車。以空間運用嚟講又的確用下一層好啲嘅。不過而家咁樣搞個樓梯出嚟就真係白痴嘅,夏天又熱死人。

bushung 發表於 2023-3-4 16:38

可參考洗衣街及旺角東站政府用地重建規劃及設計研究 - 可行性研究內的圖表 (Figures) (pdf 文件;216頁;196MB)),內容包括技術背景資料、不同設計方案等。

巴士的膠 發表於 2023-3-5 11:10

AVBWU291 發表於 2023-3-3 11:51
天橋接駁位嗰頭三層都係停車場,係一樓用嚟做上落客貨,其餘兩層都係泊私家車。以空間運用嚟講又的確用下 ...

要唔經紅綠燈都可以經車站大堂過去,兩邊路程都差唔多。

反而YOHO Hub同YOHO Midtown中間無駁返就差少少。

mauricengan 發表於 2023-3-6 01:42

如果可以拆左洗衣街上面段行人天橋,迫所有人行商場入面就好。咁果段洗衣街就唔駛咁黑,而且周邊啲樓又會有返街景

sunhoo 發表於 2023-3-6 16:19

呢度在2016年進行過公衆咨詢喔,如果想有巴士總站,點解果時無人提出來?
頁: 1 [2]
查看完整版本: 太好了,新地中標旺角東商業地