AE367 發表於 2023-4-22 21:35

百勝角至尚德小巴路線招標結果

恭喜富裕運輸。

214P_world 發表於 2023-4-23 03:50

啱啱上咗巴典睇,該公司好似首次營運將軍澳路線

noname617 發表於 2023-4-23 12:11

214P_world 發表於 2023-4-23 03:50
啱啱上咗巴典睇,該公司好似首次營運將軍澳路線
十個煲九個蓋,佢搞掂到駿洋邨先講啦!多到tcu同td傾掂數放798沙火站可上客黎支援60K/P

214P_world 發表於 2023-4-24 05:05

十個煲九個蓋,佢搞掂到駿洋邨先講啦!多到tcu同td傾掂數放798沙火站可上客黎支援60K/P ...

不過百勝角有793和298EF爭食,唔知前景會如何

ricky 發表於 2023-4-24 07:34

全日線?

noname617 發表於 2023-4-24 19:11

十個煲九個蓋,佢搞掂到駿洋邨先講啦!多到tcu同td傾掂數放798沙火站可上客黎支援60K/P ...

:L其實新發展區,我覺得呢架原本有新發展區地盤的小巴承辦商都搞唔掂新增的客流!舉例503系,國蟲都搞唔掂,60系呢架都清唔切駿洋邨D客,要放水俾798幫拖,最後要巴士支援!需然百勝角好似係紀律部隊宿舍,遲D會有中醫醫院係果到!做埋H線功能!

w014014 發表於 2023-5-11 13:46

214P_world 發表於 2023-4-24 05:05
不過百勝角有793和298EF爭食,唔知前景會如何

793應該指緊未RPP前嘅797M?
797M取消 793食埋都好
都係 9-4 一小時一班上百勝角

至於坑口嘅298E 298F
298E F最大嘅弊病係做唔到來回都上百勝角
所以小巴會有生存空間

朝早去百勝角 有得揀都唔會坐298E遊多20分鐘車河
中午後落坑口都唔會想遊298F車河

214P_world 發表於 2023-5-14 15:35

w014014 發表於 2023-5-11 13:46
793應該指緊未RPP前嘅797M?
797M取消 793食埋都好
都係 9-4 一小時一班上百勝角

298EF 單向上百勝角確實唔理想,不過未來仍有重組機會 (分拆工業邨和百勝角路段,百勝角段say併入其他線,如果有新全日線的話)

w014014 發表於 2023-5-14 18:38

214P_world 發表於 2023-5-14 15:35
298EF 單向上百勝角確實唔理想,不過未來仍有重組機會 (分拆工業邨和百勝角路段,百勝角段say併入其他線, ...

其實298EF 肯來回都上百勝角 咁即係都唔使分EF 其實已經唔需要小巴線
亦正正因為得單向上 所以先會小巴有生存空間
頁: [1]
查看完整版本: 百勝角至尚德小巴路線招標結果