LN9267 發表於 2023-4-27 11:20

交通事務局公布五一黃金周臨時交通安排

https://www.tdm.com.mo/zh-hant/news-detail/829125

101X及102X臨時開支線,合共準備超過60輛巴士應付,看出做不少準備。

通常旅客喜歡港澳兩地同時遊覽,就看看香港這邊A車能否應付。

sq285 發表於 2023-4-27 12:34

101XS同102XS都只係開到夜晚八點左右,想夜啲返香港嘅就自求多福了

LN9267 發表於 2023-4-27 21:00

sq285 發表於 2023-4-27 12:34
101XS同102XS都只係開到夜晚八點左右,想夜啲返香港嘅就自求多福了
如果一些即日來回的觀光客,又想省錢不坐船的話,這個時間回香港就差不多了。

kay 發表於 2023-4-27 22:50

如果真係慳錢發財巴去口岸係最好
之前D咩白巴坐過都有唔少人迫白巴再轉發財巴

天空之神 發表於 2023-4-27 23:12

LN9267 發表於 2023-4-27 21:00
如果一些即日來回的觀光客,又想省錢不坐船的話,這個時間回香港就差不多了。
...

更多既人係 10 點幾食埋晚飯先走

LN9267 發表於 2023-4-27 23:26

kay 發表於 2023-4-27 22:50
如果真係慳錢發財巴去口岸係最好
之前D咩白巴坐過都有唔少人迫白巴再轉發財巴 ...
現在發財巴也是長假期才可以入港珠澳,平時就要靠白巴,最關鍵也是A區道路設計及東方明珠塞車問題。唯有等第四條橋通車,看看有沒有機會路氹城那些賭場車行新路去港珠澳。

而且,最近見A區道路做改善工程,應該也是與之前大塞車有關。

kay 發表於 2023-5-26 18:31

102XS再黎過又係唔掂
似乎摸唔到D客要D咩

LN9267 發表於 2023-5-26 21:31

似乎摸唔到D客要D咩

其實102XS直接去官也街再掉頭好過現在這樣。

GD1570 發表於 2023-5-29 07:55

似乎摸唔到D客要D咩

根本經過五一黃金週後都已經知道102S係無用,不過澳門當局一向做嘢都係「慢」同埋「無理據」,所以想改102S嘅話,可能要等到十‧一吧...

sq285 發表於 2023-5-31 20:53

GD1570 發表於 2023-5-29 07:55
根本經過五一黃金週後都已經知道102S係無用,不過澳門當局一向做嘢都係「慢」同埋「無理據」,所以想改10 ...

就咁有102XS都話有啲用
有101XS,102XS又去葡京做咩?
頁: [1] 2
查看完整版本: 交通事務局公布五一黃金周臨時交通安排