AE367 發表於 2023-5-20 21:57

西旺小巴又停駛

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02qtFJtyXofBEKa9CxAPbmEGMQEZDD7XVX5k5HS6sCmyKZPhoKKvWN7RUHC7k52QK5l&id=100064843562281&mibextid=Nif5oz

JX9097 發表於 2023-5-20 22:27

條線摺咗佢吧啦
開下停下開下停下
班次又疏(有谷友講話唔跟「時間表」開車)
咩客都趕走哂啦

kay 發表於 2023-5-20 22:37

其實8月打後都難玩
非繁行紅隧以前叫慳成本私牌
到時變左50蚊

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11894623-%EF%BB%BF%E8%BB%8A%E4%B8%BB%E6%9C%88%E8%9D%9510%E5%A4%9A%E8%90%AC%E2%80%82%E4%B8%8D%E7%9F%A5%E5%8F%AF%E6%92%90%E5%A4%9A%E4%B9%85

上次先話博疫情復常生意好返
半年過去似乎都係太美好想法

PatPatLeo 發表於 2023-5-20 23:19

kay 發表於 2023-5-20 22:37
其實8月打後都難玩
非繁行紅隧以前叫慳成本私牌
到時變左50蚊

俾鐵路打殘,MTR堅城、中環上車都有位坐,價錢又平過佢。走線、營運時間亦都唔穩定令人難以捉摸
少人搭就惡性循環愈做愈霉,已經唔關疫情事啦

天空之神 發表於 2023-5-21 01:05

西旺摺線以後

都只會落地底唔會去 904 971

根本難做

kay 發表於 2023-5-21 08:34

PatPatLeo 發表於 2023-5-20 23:19
俾鐵路打殘,MTR堅城、中環上車都有位坐,價錢又平過佢。走線、營運時間亦都唔穩定令人難以捉摸
少人搭就 ...

咁疫情前客量的確好過依家
但唔代表依家可以返去個時

當年西旺賺駁腳錢咁好搵
其實賺夠咪算光榮結業
好過捱左咁多年隨時連當年賺到既錢蝕晒出去

西環駁腳而賺到錢已經轉晒去23 54M
23真係訓係度都贏

PZ8988 發表於 2023-5-21 16:43

真心講不如摺左佢,賣車比皇后山或者比505

cx838 發表於 2023-5-25 17:34

PZ8988 發表於 2023-5-21 16:43