LN9267 發表於 2023-7-15 16:01

新界15M部分時間試行往康盛花園不入翠林總站

https://www.facebook.com/625379078/posts/pfbid031Ej4vGGvqQ3jU4tanT1o3H2Uu53zUw4YZFhqemBBMWddaeYoHX8Djra27pczdcfMl/?mibextid=cr9u03

7月17日起逢星期一至五下午五時至六時試行一個月

其實這樣做也很正常,始終康盛花園搭車比翠林更加悽慘。

天空之神 發表於 2023-7-15 16:30

其實有 17M 情況下
點解要 15M 包底?

214P_world 發表於 2023-7-16 01:44

德政,繁忙時間本身都大把客,唔使得個兜字,慳返D時間

tommy14D 發表於 2023-7-16 06:39

然後堆人要求出面巴士站落

JX9097 發表於 2023-7-17 11:53

一早就應該咁做
就算唔全日分,繁時都一定要

10598C 發表於 2023-7-19 11:11

其實上山方向停唔停都無人 care,反正翠林嘅人見到有 15M 都係會過檔然後係山邊站,只係由體育館落車變山邊站落車,你話禁止人翠林落車就話
反而早上落山方向飛翠林緊要啲,唔需要係到跟 17M 尾等客

不如咁講,所謂 5-6 pm 有幾多班車都成問題,從來寶林站 15M 都係無人排隊,只有過檔客

LAK2 發表於 2023-7-20 09:43

10598C 發表於 2023-7-19 11:11
其實上山方向停唔停都無人 care,反正翠林嘅人見到有 15M 都係會過檔然後係山邊站,只係由體育館落車變山邊 ...

本身15M上山, 好多都去晒105;P
當然近年105班次都爛左好多

214P_world 發表於 2023-7-21 04:13

本身15M上山, 好多都去晒105
如果唔介意寶琳北路(山邊)落車,其實唔使死等小巴嘅,巴士都有分段收費可以用,情況都叫改善咗

JX9097 發表於 2023-7-21 09:55

本身15M上山, 好多都去晒105

近年見105條隊都短咗唔少應該都係畀班次嚇親
頁: [1]
查看完整版本: 新界15M部分時間試行往康盛花園不入翠林總站