A351 發表於 2023-7-17 16:11

月票客小心中伏

圖上 按主頁banner宣傳咁寫

圖下 2022年新聞稿咁寫,要翻閱2022年資料才能找到。

AVBWU291 發表於 2023-7-17 16:16

你意思係圖上寫到 17/9,圖下寫到 16/7?

其實新嘅資訊正常係自動 override 舊資訊㗎喎。

kei_hk 發表於 2023-7-17 16:25

其實新嘅資訊正常係自動 override 舊資訊㗎喎。 ...
應該講緊這一件事 : https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2170546-1-1.html
(可以直接睇#10 及之後的內容)

9月17日只係講月票仲係賣$780﹐圖1係月票推廣的內容﹐令你以為P線優惠都係去到9月17日。
但實情係P線優惠已經完結﹐佢第2張圖就係P線優惠的條款。

33606 發表於 2023-7-17 16:36

其實新嘅資訊正常係自動 override 舊資訊㗎喎。 ...
師兄睇完都中伏,就證明九公有幾陰險。

EpicHan0119 發表於 2023-7-17 16:50

P線連九記佬上車都要俾全費, 膘客有咩咁矜貴

UM6122 發表於 2023-7-17 17:18

EpicHan0119 發表於 2023-7-17 16:50
P線連九記佬上車都要俾全費, 膘客有咩咁矜貴

付費乘車是應份,現在講是九公宣傳手法有問題. (不過招人入坑打工的宣傳都是一樣手法)

lsc04d11 發表於 2023-7-17 17:27

有可能今日update嗰個冇返工....又見既然17號冇服務 就算囉   開頭我係以為今日會有多條P線開/P線有改動 先寫做到7月16......BTW城巴個H1新聞稿都就黎到7月xx日至xx日除外個期 究竟又係咩事呢?

AVBWU291 發表於 2023-7-17 17:36

kei_hk 發表於 2023-7-17 16:25
應該講緊這一件事 : https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2170546-1-1.html
(可以直接睇#10 及之後的 ...

哦,明咩事了。咁寫法又真係好誤導:L
然後根據呢度,at this moment 月票搭 P 線仲係有折...

Inotani 發表於 2023-7-17 17:43

一開網頁好大個廣告引你入去

嘩, 好抵呀, 包咁多野

點知原來其中一個優惠已經完咗, 仲要鬼鬼崇崇把2023年7月16日完結日期收錄在2022年的新聞稿內 (即樓主圖二, 真係唔易搵到).
*2023年新聞稿完全無提呢件事*

kei_hk 發表於 2023-7-17 18:16

AVBWU291 發表於 2023-7-17 17:36
哦,明咩事了。咁寫法又真係好誤導
然後根據呢度,at this moment 月票搭 P 線仲係有折...

入面講包10程一般路線及2程B1線。

究竟九巴有幾多條B線?
另一條B線雖不是日日有服務,月票又係唔係唔包?:dizzy:
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 月票客小心中伏