TY4934 發表於 2023-9-18 20:26

有關城巴未出牌嘅新車問題

最近城巴成功投得十四鄉5條新線
咁但係佢依家仲有堆未出牌嘅車依然仲咗喺廠
包括:8830–8845、9151–9158
而我想問嘅就係遲下投入服務咁呢堆車會唔會出牌?

JB5571@3B/103 發表於 2023-9-18 20:45

5852-65呢

VA73@2A 發表於 2023-9-18 21:04

JB5571@3B/103 發表於 2023-9-18 20:45
5852-65呢

我覺得5852-5865可能會俾700用,700好似都話會用額外資源去開線
至於8830-8845可能出幾桇車就算

9150-9158就繼續擺喺個廠鋪塵

但另一邊廂城巴,又好似出咗張標書話要買50部新車

NWFB007 發表於 2023-9-18 21:24

我覺得5852-5865可能會俾700用,700好似都話會用額外資源去開線

9151-9158會唔會係加682車,畀啲客轉過海

TY4934 發表於 2023-9-18 21:44

嗰50架係電式車?

GK3258 發表於 2023-9-18 21:53

唔買車,點將市民啲錢科翻比啊媽公司
理得你買完翻黎架車係擺定劏

JB5571@3B/103 發表於 2023-9-18 23:49

9150-9158會唔會係加682車,畀啲客轉過海

*9151-58

AtrHenu 發表於 2023-9-18 23:56

9150-9158會唔會係加682車,畀啲客轉過海

點會俾9151-9158俾682呢係套走7000-7020提早埋單,反正現在用嚟浪費地行103,606,690,671,973和N171,N619,621省D所謂的高昂隧道費.:lol

s20131417 發表於 2023-9-19 00:01

AtrHenu 發表於 2023-9-18 23:56
點會俾9151-9158俾682呢係套走7000-7020提早埋單,反正現在用嚟浪費地行103,606,690,671,973和N171,N619,6 ...

何止?有時見過70xx行671🤣

JB5571@3B/103 發表於 2023-9-19 00:06

20X/22S呢
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有關城巴未出牌嘅新車問題