hoaaa 發表於 2023-11-6 14:13

新的巴士公司線? 換站牌? 粉嶺鐵路站

看圖,綠色,是誰?還是舊的科學園車或小巴轉牌? 蓬瀛仙館巴士站都有類似嘅柱。

GD1570 發表於 2023-11-6 14:14

係咪綠小506定507呀...
https://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_id_73179.html

FBI2 發表於 2023-11-6 14:17

小九汽贏標?

3AD110 發表於 2023-11-6 14:32

507個pdf寫轉九巴有優惠喎

neoplan720p 發表於 2023-11-6 14:36

條506同70K 疊左一大段?
得置福圍去軌北係獨市?(但其實返聯和墟方向都有279X)

KG1428 發表於 2023-11-6 14:58

權君小巴站牌格式 同 樓主 描述差不多。是否載通旗下的權君公司中?

AE367 發表於 2023-11-6 15:05

KG1428 發表於 2023-11-6 14:58
權君小巴站牌格式 同 樓主 描述差不多。是否載通旗下的權君公司中?

似係
條507直頭同九巴部份路線有BBI。

rheneaschoi 發表於 2023-11-6 15:25

應放M1/M2板?

JH_LE4612 發表於 2023-11-6 18:21

neoplan720p 發表於 2023-11-6 14:36
得置福圍去軌北係獨市?(但其實返聯和墟方向都有279X) ...

都九成肯定係506,載空系(包括太陽巴士)都係呢隻綠色。

兜一兜粉嶺北新樓盤,行安樂村避左70K嘅祥華段,南行入一入塘坑,其他都幾似...不過70K呢啲又焗住開 15 20架啦,冇計得佢上到輪椅。

反而冧緊會唔會同501系互搶...不過呢啲留翻M1傾好似好啲。

GM 發表於 2023-11-7 16:58

得置福圍去軌北係獨市?(但其實返聯和墟方向都有279X) ...
條506 同馬亞木 501系重疊很厲害

506收費同501系又差不多 (501系已入紙加價)
客源較廣的情況下 會食埋501系D客

馬生寧頭集司機做59S
雞肋讓比小九汽又點話

頁: [1] 2
查看完整版本: 新的巴士公司線? 換站牌? 粉嶺鐵路站