nokia 發表於 2023-12-19 19:09

DonDonDonki 新店

轉貼:

日式超市DON DON DONKI(驚安之殿堂)卻未有停止擴充,以約30萬元,租用旺角mpm文華商場2樓約1萬平方呎樓面,成為DONKI在港第11間分店。Donki早年曾洽租家樂坊惟未有成事,現於4大核心零售區亦設分店。

市場消息指,旺角砵蘭街240至244號MPM文華商場2樓部分樓面租出,涉及面積約10,898平方呎,以約30萬元租出,呎租約28元,屬略低於市價水平。

據了解,新租客為日式超市Donki。市場人士透露,Donki過往亦曾有意落戶旺角區,包括曾一度研究租用亞皆老街家樂坊,惟最終未有成事,而家樂坊樓面,最後由AEON百貨以約120萬元租用。

======。 =======

有Aeon嘅地方,就預備會俾企鵝追住佢

KMBe500 發表於 2023-12-19 22:56

愈租愈細;P 荷里活廣場已經細到唔好行:L

jpoon 發表於 2023-12-21 01:51

KMBe500 發表於 2023-12-19 22:56
愈租愈細 荷里活廣場已經細到唔好行
轉咗揸fit人,改咗行超市模式
P.S. 回埋樓上,而家啲記者真係是是但但,咩「旺角區亞皆老街家樂坊」都寫得出,家樂坊既唔響旺角(佢響登打士街以南已經算油麻地),更唔響亞皆老街

letter_li 發表於 2024-1-13 17:35

其實, 荷里活廣場Donki的後門, 可以開黎用嗎? 開咗方便去敏華/志蓮/巴士站.

JX9097 發表於 2024-1-13 18:44

letter_li 發表於 2024-1-13 17:35
其實, 荷里活廣場Donki的後門, 可以開黎用嗎? 開咗方便去敏華/志蓮/巴士站.

應該唔會
開門又要搵個人睇門口
多客穿過旺丁又唔旺財

1372mm 發表於 2024-1-22 14:31

jpoon 發表於 2023-12-21 01:51
轉咗揸fit人,改咗行超市模式
P.S. 回埋樓上,而家啲記者真係是是但但,咩「旺角區亞皆老街家樂坊」都寫得 ...

但題外話,租咗家樂坊嘅Aeon一直宣稱自己係旺角店:shutup:

KMBe500 發表於 2024-1-22 16:52

1372mm 發表於 2024-1-22 14:31
但題外話,租咗家樂坊嘅Aeon一直宣稱自己係旺角店

唔係第一次,大窩口店一樣唔喺大窩口,只係起一個令客記得既店名。

jpoon 發表於 2024-2-4 22:45

off topic
澳門第二店已於2月2日響新濠影匯開業
不過響路氹城嘅嘢唔會平得去邊

tkglobe 發表於 2024-2-5 09:41

off topic
澳門第二店已於2月2日響新濠天地開業
不過響路氹城嘅嘢唔會平得去邊 ...

係新濠影滙而非新濠天地

1372mm 發表於 2024-2-7 23:11

off topic
澳門第二店已於2月2日響新濠影匯開業
不過響路氹城嘅嘢唔會平得去邊 ...

呢間有鮮選壽司

可惜好貴
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: DonDonDonki 新店