89B 發表於 2007-12-3 20:01

Good Bye 英國GNER

列車顏色是小弟見過最靚既GNER在9/12起正式改名NXEC Trains Ltd (National Express 集團):'(
營運合約至2015年, 其間東部幹線將換新列車, .
而之前過5抽GNER Class373(TGV)除咗3308同3999一齊雪藏外, 其他都去哂SNCF行Lille TGV route

.....車隊塗裝當然會換(如果跟巴士色就~)
不過英國方面換Logo當然無我地MTR禁快手, First 蘇格蘭批列車成2年都未換哂色:handshake

wally 發表於 2007-12-4 06:05

其實唔算改名啦... 係英國DoT張GNER個營運合約cut短左,由2015年改到2007年完... 之後個營運合約就比左NXEC...
而係同期亦有幾個營運合約轉左手... 包括以前既SilverLink改名London Overground,而呢份營運合約重要MTR有份架...

Octavian 發表於 2007-12-6 20:31

GNER..上次坐佢直頭係一肚氣,部車(MK3 coach)又殘,仲要玩壞車,攪到我miss左之後果班車,最後遲左成差唔多2個鐘先到目的地

不過英國佬火車營運權轉手都係換湯唔換藥...睇怕...乘客們都係慢慢捱HST啦~~

p.s. 今年英國火車變天變得好勁....

FBI2 發表於 2007-12-6 22:43

原帖由 89B 於 2007-12-3 20:01 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
列車顏色是小弟見過最靚既GNER在9/12起正式改名NXEC Trains Ltd (National Express 集團):'(
營運合約至2015年, 其間東部幹線將換新列車, .
而之前過5抽GNER Class373(TGV)除咗3308同3999一齊雪藏外, 其他都去哂SNC ...

我都貼番張先...

Gavin 發表於 2007-12-6 23:55

我又跟:lol

MML 發表於 2007-12-12 23:18

過去了,我最懷念GNER職員的制服,深藍色大褸,傳統蘇格蘭風味。

:(

頁: [1]
查看完整版本: Good Bye 英國GNER