John2212102 發表於 2008-3-28 16:39

坐澳門巴士有冇激氣野?

我次次去親黒沙,次次等車都要等上35分鐘,上到車同driver講攞定錢先比,但係佢猛催我

t740 發表於 2008-3-28 16:43

1.貼錯板
2.Macau唔夠carlo, 係咁上下嫁la~

ATR175@89X 發表於 2008-3-28 17:16

唔係唔夠人渣車既問題,而係黑沙係郊區,郊區路線就自然車會冇咁密
所以樓主無謂咁勞嘈

EU5472 發表於 2008-3-28 17:43

回復 3# 的帖子

兩個問題都有(EG:1號線--->1部車)(車隊編號:R310)
33都勉強算密(大約十至十五分鐘一班)

Ketsu 發表於 2008-3-28 22:55

去過澳門搭過幾次巴士
印象中都唔記得自己有冇「坐」過
次次都係做沙甸魚企餐飽既...

上次響威尼斯人諗住等巴士去新馬路果頭
d 巴士一係等好耐都唔黎
一黎就係飛站
想搭的士果度又一架都冇
(我係連的士站都搵唔到)
最終都好在有架都質爆既巴士黎到
勉強都叫做上到車
不過架車都響氹仔兜左一大輪先上橋過番市區果邊

HV7025 發表於 2008-3-28 22:58

搭熱門路線就好少激氣既, 仲好密tim, 好似3,33咁
反而係等威尼斯人既發財車仲激氣:lol
但去D無咁熱門既地方就...
好似黑沙咁, 26A既班次真係...:Q
25就密D兼大車, 但都唔係咁可靠

leslie 發表於 2008-3-28 23:26

版主快d搬篇文去B4版啦~:lol

回正題, 澳門真係大線如車海,郊區線嚴重誤點,呢兩年更特別嚴重...不過我覺得新福利的車長普遍比澳巴來得有禮和開得穩定....澳巴,"車神"真係好多同十問九唔應,不過已經比的士司機好...試過在新世紀上車去大利/官也街,可以俾個駕爛鬼皇冠的士的司機嫌近趕我落車 :@ (好在之後行出酒店上左另一架新淨d的的士)

香港人去澳門玩,真係唔好將劉華套"服務態度"帶過去,唔係就一肚氣呢!:loveliness:
頁: [1]
查看完整版本: 坐澳門巴士有冇激氣野?