LA16-3ASV465-51 發表於 2008-11-9 22:08

深巴支綫試驗車 (全兩款)

見有人提及,立即處理好圖發上來:lol
個人覺得兩台車看上去都是怪怪的,塗裝則非常奪目。

安徽江淮HK6761G1,闊身窄底車一台...

車頭很有宇通劍系的影子

廈門金旅XML6745J23C...看上去十分山寨,前門竟然要遷就輪拱......

完全不像會在深圳市區跑的車

送:此路「深巴支綫」的正規用車,廈門金龍XMQ6840GB

希望諸位喜歡

ringo 發表於 2008-11-9 22:25

個人感覺,今次江淮都幾四正,好睇過701果款
搵日都要上去集齊一套2款啦

LA16-3ASV465-51 發表於 2008-11-9 22:30

原帖由 ringo 於 2008-11-9 22:25 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
個人感覺,今次江淮都幾四正,好睇過701果款
搵日都要上去集齊一套2款啦
如果江淮那台是宇通的出品我會很喜歡...:victory:
雖然台江淮都已經不錯,但總覺得江淮沒有什麼好貨...再加上闊身窄底...

不過老實說,實在看悶了滿街的MAN臉宇通和金龍6116G
所以對此兩車的興趣比平常來的大...

DD2113 發表於 2008-11-10 09:36

部"廈門金旅XML6745J23C" 是否有空調, 但冬天可以唔開, 改為開窗?

LA16-3ASV465-51 發表於 2008-11-10 10:37

原帖由 DD2113 於 2008-11-10 09:36 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
部"廈門金旅XML6745J23C" 是否有空調, 但冬天可以唔開, 改為開窗?
如你所見車頂是有空調機,但通常二三線城市的公交才會冬天開窗丶夏天開空調

有些這樣子的空調車甚至跑幾年就會變成真正的熱狗...因為空調機缺乏保養

basiling 發表於 2008-11-10 11:08

......早一兩年坐廿五路的沈飛.........當時正值初夏, 室外氣溫26-30度, 係香蜜湖那邊上車, 坐在前門的位置, 坐唔夠5分鐘我就問司機為什么開暖氣? 佢話架車無暖氣, 部冷氣又無咩冷氣, 加上死氣倒灌, 咪好以開暖氣. 後面有幾個男人係咁嘈叫開大d冷氣, 我見唔對路, 立刻落車, 落車時已成身大汗, 而且確切感到室外係涼過架沈飛.........

所以我有時真係想深巴d車窗可以打開, 特別係秋天同春天時份

LA16-3ASV465-51 發表於 2008-11-10 11:14

大陸既底置空調製冷效能一向非常差勁 (只限公交車)

basiling 發表於 2008-11-10 11:22

部份底置空調製冷沈飛都ok...........指的是數年前掛一路那幾部.

反而302那批珠江..........:L :L

风云王子 發表於 2008-11-10 17:28

有新車都系好嘅...但系兩部車都好怪雞............

LA16-3ASV465-51 發表於 2008-11-11 00:04

原帖由 风云王子 於 2008-11-10 17:28 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
有新車都系好嘅...但系兩部車都好怪雞............
總好過滿街都是MAN臉宇通和金龍XMQ6116G...
頁: [1]
查看完整版本: 深巴支綫試驗車 (全兩款)