chrisappear 發表於 2005-7-26 19:43

nwfb1601在 2005-7-26 15:05 發表:

我都係好似 Kenneth 兄咁做,不過我係0係學校透過學生會度
賣舊書,如果唔係我真係唔夠 $$ 去買書。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/undecided.gif ...
透過學生會買賣舊書,都係好事.
既可減輕自己負擔,同時惠及師弟/妹,一舉兩得.

S3N92 發表於 2005-7-27 22:57

中七...800蚊

gsrc0525 發表於 2005-7-27 23:11

HY671在 2005-7-26 11:38 發表:

會唔會係讀緊私校,所以乜都貴d?

不是。
本人所就讀的母校是資助學校的。

superbus 發表於 2005-7-28 00:19

gsrc0525在 2005-7-27 11:11 PM 發表:

不是。

政府資助都咁貴?#:o
係唔係幾年加埋先至$9000呀?
如果唔係,小弟諗唔到咩書同簿咁貴
忽發其想:唔通0的書簿鑲哂金?:lol:

HY671 發表於 2005-7-28 14:30

gsrc0525在 2005-7-27 11:11 PM 發表:

不是。

咁收左你九千蚊俾d乜你?

AVD1 發表於 2005-7-29 23:22

About$ 1300 ~ 1400 ~~~

wln162 發表於 2005-7-31 13:27

我現升中五,只須購十本課本,共一千多元,但去年要購買十多本課本,共二千多元.
上述乃本人經校方集體訂購的折價.

JU6861 發表於 2005-8-4 23:34

我下年讀中三,買書共要$1826.1

石頭 發表於 2005-8-7 22:10

wln162在 2005-7-31 13:27 發表:

我現升中五,只須購十本課本,共一千多元,但去年要購買十多本課本,共二千多元.
上述乃本人經校方集體訂購的折價.

我今年都係中五,

但我識人在舊書店工作,

佢俾左好大的折扣我,

原價(買新書計)合共$530的書,

買舊書只買左$330,

加埋一D今年出的新書,

總共只需$750

ming 發表於 2005-8-8 04:11

gsrc0525在 25.7.2005 22:17 發表:

本人所讀的母校(中學)的書簿費是很昂貴的。
一個學年便需要$9000了#:-/#:-/。

好像比較少見有人用母校來描述自己正在就讀的學校呢...
還是 閣下已經不在這所書簿費近萬的學校就讀呢?
頁: 1 [2]
查看完整版本: 你們買書總花了多少 $$