5074 發表於 2005-8-8 09:52

[問]安達臣道

寶林路馬油塘村對面有條路叫安達臣道
清水灣道又有,呢兩條路係唔係連埋架?
如果由馬油塘村行去清水灣道果邊要幾耐?

有無站友行過咁呢?

JX9097 發表於 2005-8-8 11:52

安達臣道係連接清水灣道同寶林路...冇記錯以前有巴士經過(唁記得90定290)

fai 發表於 2005-8-8 11:58

關於安達臣道的問題我想可以列入本板既FAQ了。

komodo 發表於 2005-8-8 12:04

幾年前坐朋友車由清水灣道往寶林道,條路在近寶林道路段爛得好緊要,如果想渣私家車入去,最好想清楚先。

bigfish_hk2 發表於 2005-8-8 12:16

fai在 2005-8-8 11:58 AM 發表:

關於安達臣道的問題我想可以列入本板既FAQ了。

係唔係因為呢度成日有板友問完又問呢?#???

記得好多個月前有兩個板友話有興趣行晒成條安達臣道
不過佢地兩個最後都係自己各自去,冇因為顧及安全問題結伴同行!#:-/

Porcelain 發表於 2005-8-8 14:40

JX9097在 2005-8-8 11:52 AM 發表:

安達臣道係連接清水灣道同寶林路...冇記錯以前有巴士經過(唁記得90定290)
係90#:)

TL 發表於 2005-8-8 23:26

KFC 發表於 2005-8-9 00:44

bigfish_hk2在 2005-8-8 12:16 PM 發表:

係唔係因為呢度成日有板友問完又問呢?#???

記得好多個月前有兩個板友話有興趣行晒成條安達臣道
不過佢地兩個最後都係自己各自去,冇因為顧及安全問題結伴同行!#:-/
我試過想踏單車行呢條路
不過因見太危險而放棄了!!:D

89B 發表於 2005-8-9 01:39

KFC在 2005-8-9 12:44 AM 發表:

我試過想踏單車行呢條路
不過因見太危險而放棄了!!:D

踏單車=會等於踏泥漿單車:lol:

呢條安達臣道其實幾啱做越野賽車賽道#::)

lee329 發表於 2005-8-9 20:48

89B在 2005-8-9 01:39 AM 發表:

踏單車=會等於踏泥漿單車:lol:

呢條安達臣道其實幾做越野賽車賽道#::)

根本就已經似越野賽車賽道,又爛又冇街燈又多水坑,
小弟以前同朋友遊車河都成日行呢條路,不過後來發
現避震"打柴",跟住都盡量唔行囉....
頁: [1] 2
查看完整版本: [問]安達臣道