superbus 發表於 2005-8-10 09:49

Mr.Sheep在 2005-8-10 01:39 AM 發表:

簡單:
香港賽馬會電話投注..
時薪:$41 (廣東話) ; $45 (雙語)

PS: 今年加左$1時薪

聽小弟朋友講
做呢份工一定要有心理準備
事關聽電話都聽成幾個鐘
隨時講到喉嚨痛
而且仲可能會受到粗口問候(一定唔可以駁咀,否則會俾人warning)

jubilant 發表於 2005-8-10 12:40

KZ2356在 2005-8-9 07:50 PM 發表:

本人即將有機會升上大學(等待候補遴選)了,學費之昂貴係一個問題,所以可能需要找兼職以幫補昂貴之學費,請問有咩野工種適合我做呢﹖

Before approaching the agents, please go to the website of the career centre of your university. You may find full-time and part-time jobs there (including private tuition). No commission is required to pay there. You may also visit JIJIS.

If you are studying engineering, you will probably be private tutors.

[ Last edited by jubilant on 2005-8-10 at 12:42 ]

kenny_hou 發表於 2005-8-10 12:52

superbus在 2005-8-10 09:49 AM 發表:

聽小弟朋友講
做呢份工一定要有心理準備
事關聽電話都聽成幾個鐘
隨時講到喉嚨痛
而且仲可能會受到粗口問候(一定唔可以駁咀,否則會俾人warning)

係最少要做3.5小時

[ Last edited by kenny_hou on 2005-8-11 at 02:35 ]

Mr.Sheep 發表於 2005-8-10 16:04

kenny_hou在 2005-8-10 12:52 PM 發表:

係最少要個3.5小時

係最少4粒鐘..
或者可以選擇做投注站既櫃位..
時新$44 (唔知今年有無得加至$45)
返工既時間好固定..就係星期三夜馬加星期六/日賽馬日
一個月大約去到接近$2k啦...

barking 發表於 2005-8-10 17:46

Mr.Sheep在 2005-8-10 04:04 PM 發表:

係最少4粒鐘..

3.5小時沒有計半小時的梗brake, 計埋就4小時

kenny_hou 發表於 2005-8-11 03:18

Mr.Sheep在 2005-8-10 04:04 PM 發表:

係最少4粒鐘..

據小弟的朋友透露,現金投注暫時未有消息會加人工
頁: 1 [2]
查看完整版本: 問有關升上大學後兼職問題