DD2113 發表於 2005-8-22 12:14

我做的政府部門 (以前及現在都是), 完全都冇 log 時間, 不過絕大多數同事都會在15分鐘內返到. :)

不過前面有個秘書姐仔, 經常遲到 30-45 mins!!! :o ... 又冇人理!

JB9843@271 發表於 2005-8-22 13:24

我公司一個月內有六十分鐘 Quota,超過六十分鐘就會扣錢,
因此我一個月內都會計到晝晒,不會超過六十分鐘,
但是我有部份同事一個月竟然超過 480 分鐘,扣晒錢都不介意#:P

60M 發表於 2005-8-22 20:19

我返工果到就唔洗打卡

不過我一般都會早半個鐘頭返到--

租(?)張西鐵月票俾出街 o既同事用...

而走呢...

一般都會早一個字走

simon12 發表於 2005-8-22 20:24

我做的工作是簽時間的,返工有彈性,如返早一小時可早一小時走,遲一小時就遲一小時走。
:D

我成日都因要做少少私人事而早兩小時離開,工資無扣。但是之後幾天都填足時間。

KFC 發表於 2005-8-22 23:10

simon12在 2005-8-22 08:24 PM 發表:

我做的工作是簽時間的,返工有彈性,如返早一小時可早一小時走,遲一小時就遲一小時走。
:D

我成日都因要做少少私人事而早兩小時離開,工資無扣。但是之後幾天都填足時間。

]你做什麼工架?
可以咁自由???

dennislokawai 發表於 2005-8-22 23:51

我間公司唔駛任何打咭簽到,
所以我返9:00am通常晌8:50am-9:10am其間到達。
而我間公司既同事都係咁上下,
不過有一兩個就會好早到。

cmkmichael 發表於 2005-8-23 00:04

KFC在 2005-8-22 23:10 發表:

]你做什麼工架?
可以咁自由???

其實而家有些工作時間係幾彈性,(尤其是外資公司),
彈性上班時間嘛,
通常每個星期做夠若干小時(約4x小時)就OK,
所以見有d人返二日唔見一日,實情可能佢谷埋d工作時間o向同一日

以前我有份工,亞頭同我講:
"返工時間好彈性,放工時間都好彈性,食飯都隨便你"
但我始終覺得9-6係最好的...最多早返十分鐘

simon12 發表於 2005-8-23 00:07

KFC在 2005-8-22 11:10 PM 發表:

]你做什麼工架?
可以咁自由???

我公司分柴灣和荃灣兩邊,我在柴灣工作,而老闆就長期在荃灣駐守,我呢度只有工程部同事工作,而且中午吃飯,上下班時間有彈性,好自由。#:D

KFC 發表於 2005-8-24 00:11

cmkmichael在 2005-8-23 12:04 AM 發表:

其實而家有些工作時間係幾彈性,(尤其是外資公司),
彈性上班時間嘛,
通常每個星期做夠若干小時(約4x小時)就OK,
所以見有d人返二日唔見一日,實情可能佢谷埋d工作時間o向同一日

以前我有份工,亞頭同我講:
...

咁咪一定咪ot?
呢d工係邊到找架

238X 發表於 2005-8-24 21:47

chrisappear在 2005-8-21 01:52 PM 發表:

如果只是上門補習,當然可以較為自由.

多口勿怪:
我未試過上門補習,但呢家野最好唔好遲,
否則隨時教壞個學生。
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 討論:你們通常返工通常會早定遲?