ktbt 發表於 2005-8-26 00:15

[問路] 前往乘坐巨鷹珍寶

由皇崗去蛇口坐427,那麼如果我由羅湖又坐甚麼車最方便?

謝。

leslie 發表於 2005-8-26 00:18

101 去西麗湖總站

FBI2 發表於 2005-8-26 00:19

ktbt在 2005-8-26 12:15 AM 發表:

由皇崗去蛇口坐427,那麼如果我由羅湖又坐甚麼車最方便?

謝。

109去西麗總站...

ktbt 發表於 2005-8-26 00:37

FBI2在 2005-8-26 12:19 AM 發表:

109去西麗總站...

有沒有公車到赤灣?

FBI2 發表於 2005-8-26 07:21

ktbt在 2005-8-26 12:37 AM 發表:

有沒有公車到赤灣?

有,不過唔到226總站.有架van仔去八通嶺...

ps:昨日先去完赤灣搭226........

2A_DL13 發表於 2005-8-26 15:26

FBI2在 2005-8-26 00:19 發表:

109去西麗總站...

係101。不過無論巴士(101)定小巴(427),由皇崗
定羅湖去蛇口/西麗湖都非常長時間。同埋唔建議
坐小巴,因為車箱非常細,以及迫人,甚至可以
用危險來形容。所以我呢幾個星期幾次上深圳
公幹及私人休閒都唔坐小巴。

另外一個穩陣的方法,係中環或者中港城坐船上
蛇口港,一出左碼頭既總站(出面既分站)就已經
係巴士分站。

不過勸一句,如果唔熟深圳環境,請不要亂上
,或者搵多幾個相熟朋友先好一齊上。

[ Last edited by 2A_DL13 on 2005-8-26 at 15:31 ]

2A_DL13 發表於 2005-8-26 15:32

FBI2在 2005-8-26 07:21 發表:

有,不過唔到226總站.有架van仔去八通嶺...

ps:昨日先去完赤灣搭226........

你好似係先去海上世界遊覽,然後才坐226去赤灣。

S3BL121 發表於 2005-8-26 20:58

如果除了101可直達226總站之外
都無其他方法

我覺得o係皇崗坐362去南山轉226
比以上任何一個方法都要快同方便。]
時間都係半小時多DD, 仲即唔需要周圍行
可以即落(362)即上(226)。

如果在羅湖的話
轉K204去蛇口都可以
不過需時較耐

2A_DL13 發表於 2005-8-26 21:26

S3BL121在 2005-8-26 20:58 發表:

如果除了101可直達226總站之外
都無其他方法

我覺得o係皇崗坐362去南山轉226
比以上任何一個方法都要快同方便。]
時間都係半小時多DD, 仲即唔需要周圍行
可以即落(362)即上(226)。

如果在羅湖的話
轉K204去蛇口都可以
不過需時較耐

362轉226:不過由於中途站轉車的關係,未必可以
一眼關七可以睇到巴士分站。

至於K204去蛇口,其實呢個方法我都覺得是比較快
的方法,不過由於三島中心總站不是在羅湖站旁邊
,唔識路既其實唔容易搵。

S3BL121 發表於 2005-8-26 21:36

2A_DL13在 2005-8-26 09:26 PM 發表:

362轉226:不過由於中途站轉車的關係,未必可以
一眼關七可以睇到巴士分站。

至於K204去蛇口,其實呢個方法我都覺得是比較快
的方法,不過由於三島中心總站不是在羅湖站旁邊
,唔識路既其實唔容易搵。

362都可以話係特快
佢係行福榮路途經水圍, 益田, 石廈南, 上下沙一帶後
會上濱海大道。
o係南山桂廟落車就會有226
下個站就係深圳大學(但唔sure有無226轉)

362係好多人上福田一帶吃喝玩樂都搭的熱門路線。
頁: [1] 2
查看完整版本: [問路] 前往乘坐巨鷹珍寶