ringo 發表於 2009-5-4 02:50

大鵬海濱再闖一線

睇個標題,可能大家以為我講緊行329既前大鵬海濱宇通

期實就唔係既,況且佢都唔算大鵬海濱,算係東公至真
不過今次唔係講笑,大鵬海濱真係整左條旅遊線出來,
由福田交通樞紐去大鵬金沙灣,用車仲好有誠意添,

就係佢呢排都買開既蘇金,不過呢次係客車,型號H92
真係估佢唔到,用車咁有誠意,(雖然我冇坐)但至少覺得比
坐快線頂腳中通好先啦....
不過條線就.............都好多疑問,
點解係大鵬海濱做,唔係東公做既,
係臨時線(51黃金週)定係長做架,
點解好似冇人知咁既,不如大家都研究研究啦

LA16-3ASV465-51 發表於 2009-5-4 09:55

架車....唔通係之前擺係西站隔離個場果架?

如果而家買呢款車個咀應該有D唔同架喎...

其實大鵬金沙灣係邊度?

LV1012 發表於 2009-5-4 16:51

呢批野唔跑呢條線唔知會唔會去走下818呢 ,十分期待:victory:

ringo 發表於 2009-5-4 20:11

大鵬海濱呢批蘇金估計都有十多架,
約10-15分一班,其他料我轉載
金沙灣海濱渡假區比大家參詳

福田枢纽中心---金沙湾度假区”旅游专线开通
         为方便深圳市民“五一黄金周”的出游,金沙湾海滨度假区在4月28号起推出“福田枢纽中心—金沙湾旅旅游度假区”专线,全程走深盐二通道、盐坝高速,比现有公交运行时间压缩一半,全程票价15元,全部新车亮相,给你想要的感觉!
      该车配有移动电视,乘坐快速、安全、舒适、卫生。乘坐该专线可以凭车票免费游金沙湾!本旅游专线主要的停靠以下站点:福田枢纽中心(竹子林)、下沙、会展中心、联合广场、海事大厦、庐山大厦、罗湖体育馆、鹏新花园、莲塘(畔山花园)、葵涌、大鹏、观音山、金沙湾 。

P.S居士你係西站影果架H92有配廁所,正D
      大鵬街道對出海邊就係金沙灣

AL_29 發表於 2009-5-4 21:43

果批宇通未行329前行咩線架?

da54 發表於 2009-5-4 22:09

原帖由 AL_29 於 2009-5-4 21:43 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
果批宇通未行329前行咩線架?
818 快線

ac 發表於 2009-5-5 10:33

請問師兄旅遊新專線可以刷卡嗎?

ringo 發表於 2009-5-6 19:33

可惜小弟未有乘坐,未知可否刷卡消費
頁: [1]
查看完整版本: 大鵬海濱再闖一線