EH6783 發表於 2005-8-29 22:10

[合]老居屋。新公屋[照]

廿幾歲既漁暉苑同石排灣新和諧式合照,
即時變左小矮人:lol:

http://www.tintinphoto.com/tintinphoto/imgFiles/personal/6566786d459.jpg

gsrc0525 發表於 2005-8-29 23:01

EH6783在 2005-8-29 22:10 發表:

廿幾歲既漁暉苑同石排灣新和諧式合照,
即時變左小矮人:lol:

http://www.tintinphoto.com/tintinphoto/imgFiles/personal/6566786d459.jpg

離題一問:

在相片的左面和右邊分別有兩幢大廈,
而那兩幢大廈是甚麼屋的呢﹖

chrisappear 發表於 2005-8-30 01:27

新公屋,舊居屋高度差異之因,除了住宅樓層數目有別,跟屋苑設計也有關係.
圖中所見,新型和諧式公屋之基座高度,已及漁暉苑那些大廈八,九樓.

3asv6 發表於 2005-8-30 01:32

離題一問:

在相片的左面和右邊分別有兩幢大廈,
而那兩幢大廈是甚麼屋的呢﹖

右邊係利港中心.私人屋苑一個...

以前我姨媽生左我表弟後都住過
漁暉苑一排,之後先搬左去太古
城,記得漁暉苑內裝(0的料)
好似好過宜家0的居屋好多0甘.
我姨媽係新樓時(80年代頭)搬
入去住的...

P.S.宜家再無親戚住太古城了...#:-/
P.S.2:你係米0係香港仔市政大廈
5樓影出去的?以前成日細個幫親
呢層買0野食,去完圖書館就上去
食...

[ Last edited by 3asv6 on 2005-8-30 at 01:35 ]

ronaldlau 發表於 2005-8-30 09:53

3asv6在 2005-8-30 01:32 AM 發表:

右邊係利港中心.私人屋苑一個...

入去住 ...

但係幢樓有石棉咁解o者...
單位細得o黎幾實用ga~

break 發表於 2005-8-30 20:55

sg 發表於 2005-9-1 11:54

3asv6在 2005-8-30 01:32 發表:
入去住 ...

漁暉苑不只用料,
連間格都好正,
四四正正窗口多又通風光猛,
個則又好似同期的私人樓太古城咁,
不過就細左d,得四百幾呎....

[ Last edited by sg on 2005-9-1 at 12:52 ]

break 發表於 2005-9-1 20:19

sg 發表於 2005-9-1 20:41

老娘在學校的圖書館也找到這售樓書呀~是呀~

咦!醒目喎!不過你係你學校咁多個圖書館中0既邊個同邊層找到呀?

但是,你在房署的圖中加了手腳並打了copy right是你的,

邊隻字見到呀你,打了copy right是我的?
我只係話呢張係我post0既相,唔好copy咁解,
無話到我有Copyright 啊!

你唔好屈得就屈同係度捉字蝨!!!

真是侵犯版權了呀,

乜房署有為樓書申請版權嗎?
咁註冊年份及編號呢?

雖然全日制學生(傳聞)在學費中交了版權費,
但也不可改了人的圖之後說是自己的作品罷

呢個根本無關係!

[ Last edited by sg on 2005-9-1 at 21:50 ]

break 發表於 2005-9-1 20:44

頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: [合]老居屋。新公屋[照]