AVD1 發表於 2005-8-30 19:26

元朗 - 佐敦道 路線幾問

E 條路線係唔係全香港最長小巴路線 ??? (如果唔係,係咩線 ???)
全程要坐妁幾耐???
行 D 咩路 ???

Thank you very much ~~~

ricky 發表於 2005-8-30 19:38

AVD1在 2005-8-30 07:26 PM 發表:

E 條路線係唔係全香港最長小巴路線 ??? (如果唔係,係咩線 ???)
全程要坐妁幾耐???
行 D 咩路 ???

Thank you very much ~~~

元朗去佐敦至少1小時30分鐘至1小時45分鐘。
佐敦去元朗快好多,1小時應該到元朗。

路線?長到唔想講,你自己睇#;D
http://www.tsuenwan.info/content.asp?id=rmb/yl2jr

上水至佐敦線可能長過元朗至佐敦線。

china 發表於 2005-8-30 22:06

元朗去佐敦都可以一小時
條件係元朗站頭車,行荃灣路和西九龍走廊

我認為最長的紅小線應該係
落馬州至筲箕灣(唔仲仲有無)
或者係上水至銅鑼灣/元朗至銅鑼灣(同佐敦線一樣路不過仲要過海!)

ricky 發表於 2005-8-31 09:27

china在 2005-8-30 10:06 PM 發表:

元朗去佐敦都可以一小時
條件係元朗站頭車,行荃灣路和西九龍走廊

我認為最長的紅小線應該係
落馬州至筲箕灣(唔仲仲有無)
或者係上水至銅鑼灣/元朗至銅鑼灣(同佐敦線一樣路不過仲要過海!)

落馬洲只有去觀塘的一條紅巴線,而且呢條線的路線都算幾長。

shtsang 發表於 2005-8-31 11:36

ricky在 2005-8-30 19:38 發表:
元朗去佐敦至少1小時30分鐘至1小時45分鐘。
佐敦去元朗快好多,1小時應該到元朗。

就算我深夜由佐敦上富泰落,都要45分鐘.
去元朗冇可能60分鐘內做到.
更何況日光日白,起碼80分鐘啦.
不過元朗出佐敦都係呢個時間就得喇喎.

china 發表於 2005-8-31 12:43

shtsang在 2005-8-31 11:36 AM 發表:

你都識講佐敦上富泰落45分鐘
富泰去元朗十五分鐘都唔得﹖
我試過華都去元朗中午時間都係
15分鐘

asv21 發表於 2005-8-31 12:53

ricky在 2005-8-31 09:27 AM 發表:

落馬洲果D通宵過海線摺晒lar?

ricky 發表於 2005-8-31 14:03

shtsang在 2005-8-31 11:36 AM 發表:

夜晚,旺角去洪水橋大約45分鐘。
假若去到富泰村都要45分鐘,呢班車中途都幾多上落客。

AVD1 發表於 2005-8-31 19:33

ricky在 2005-8-31 09:27 AM 發表:

全程要坐幾耐???

ricky 發表於 2005-8-31 20:49

AVD1在 2005-8-31 07:33 PM 發表:

全程要坐幾耐???

約一小時
頁: [1] 2
查看完整版本: 元朗 - 佐敦道 路線幾問