Phoenix 發表於 2005-9-21 00:24

深圳第四輛13.7米公交車

乃SBG十年冇買過的黃海是也

[ Last edited by Phoenix on 2005-9-21 at 00:45 ]

William87A 發表於 2005-9-21 10:13

2A_DL13 發表於 2005-9-21 11:33

總覺得K113行普通"城巴",與其餘所有車隊的Coaches
格格不入。

而且,113的客量不是大過K113?為何不行走113,而
反而把前捷運車隊調往113行駛.

S3BL121 發表於 2005-9-21 17:59

黃海新車前後平衡好似有點問題啵

講起黃海
今日等車時 (<--等o左成廿分鐘)
聽到好多行311的黃海都轉晒做自動波
之前仲係用緊手波ga。

leslie 發表於 2005-9-21 20:31

朋友,有架車開車時間嗎? 你攪到我心癢癢上去影呢兩架車(之前只影了金龍同宇通)

Phoenix 發表於 2005-9-21 23:15

leslie在 2005-9-21 20:31 發表:

朋友,有架車開車時間嗎? 你攪到我心癢癢上去影呢兩架車(之前只影了金龍同宇通)

1230前到蓮塘等下啦:P

Phoenix 發表於 2005-9-21 23:19

William87A在 2005-9-21 10:13 發表:

連黃海都用康明斯,可想而知康明斯質素有幾高.
(SBG除了蘇金KLQ6116G外,
廈金XMQ6116G,某13.7公尺長巴士(型號不詳)
亞星短車,以及图中黃海都用康明斯發動機):P
To Phoenix:你點知呢部黃海係SBG ge 新車...

其實我都唔知sbg是否一定會買#;)
不過各廠家不斷向SBG推介
新產品、送上樣板車試用就
絕對係事實#8)

ctb102 發表於 2005-9-21 23:53

Is this another copycat or it's a product jointly produced with MAN?.........

Phoenix 發表於 2005-9-21 23:56

ctb102在 2005-9-21 23:53 發表:

Is this another copycat or it's a product jointly produced with MAN?.........

你指宇通?
聽說它那台13.7米已跟
MAN沒半點關係了。

S3BL121 發表於 2005-9-21 23:58

ctb102在 2005-9-21 11:53 PM 發表:

同man係無關係的
呢隻黃海品牌係抄的

即使宇通
現在同man都無乜合作。
頁: [1] 2
查看完整版本: 深圳第四輛13.7米公交車