2A_DL13 發表於 2009-9-27 00:18

深圳309新車,竟然...

唔肯定我有冇弄錯,雖然我記得梅林關果邊都有9字頭小巴線用同一批
金龍,不過果批好似無D字頭車牌咁新。所以我相信呢批金龍短車應該
同近排223既混合動力差唔多新,不過車身顏色就...

恭喜東公原色踏入羅湖火車站...

劣作見諒。

ringo 發表於 2009-9-27 00:59

應該同994金龍屬同一批次,
東公會唔會換走左309果D亞星

LA16-3ASV465-51 發表於 2009-9-27 13:37

竟然無俾人「幹」到!?

請問係全線換車定係只係換左部分?

k95 發表於 2009-9-27 14:42

總於被人發覺!   這車在9月6日已經上線!   应該批宇通拿去翻新!在路上見到309有很多亞星! 而宇通得一兩部!                           2A_DL13 兄座嘜車影??    309、366、361      經過我家乡橫崗

leslie 發表於 2009-9-27 18:02

原帖由 k95 於 2009-9-27 14:42 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
總於被人發覺!   這車在9月6日已經上線!   应該批宇通拿去翻新!在路上見到309有很多亞星! 而宇通得一兩部!                           2A_DL13 兄座嘜車影??    309、366、361      經過我家乡橫崗 ...

呢幾日成日都見呢批車在火車站..搵日番工/放工去影先~

批宇通coach已經俾人"幹"了, 有d行番309啦

2A_DL13 發表於 2009-9-27 21:13

原帖由 k95 於 2009-9-27 14:42 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
總於被人發覺!   這車在9月6日已經上線!   应該批宇通拿去翻新!在路上見到309有很多亞星! 而宇通得一兩部!                           2A_DL13 兄座嘜車影??    309、366、361      經過我家乡橫崗 ...

以我所見,金龍新車、SBG阿星及原本西湖既旅遊巴
宇通數目好似差唔多,除左幹線宇通之外,仲有D原本
有廣告既車,係未"幹"到既。

D字頭車牌又唔似9月初咁新喎印象中批安凱差唔多出
牌,都已經E字行頭...

ksmbh 發表於 2009-9-27 23:57

搭過一次
應該不是新車來的
而且309的服務比以前規範多了
站站都要按站上下

lancechg 發表於 2009-9-28 00:22

今日去一轉深圳.... 都完全唔同哂....

305 --> 終於巴士集團車行...
原本批安凱唔見哂,變哂新果批金龍同干線色324果批魚頭亞星....:funk:

搭左幾個站K113,上左架氣擔宇通,一行入去....
咦... 落車門側邊個4個位... 無左..... 變左個小水塘:L ?

仲有14幾時開始有區間?定係高峰專線?用細海格行....

barking 發表於 2009-9-28 00:45

搭單問
係咪改咗總站?
(以往見係坪地六聯)

Alex_Tsang 發表於 2009-9-28 09:10

原帖由 lancechg 於 2009-9-28 00:22 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
今日去一轉深圳.... 都完全唔同哂....

305 --> 終於巴士集團車行...
原本批安凱唔見哂,變哂新果批金龍同干線色324果批魚頭亞星....:funk:

搭左幾個站K113,上左架氣擔宇通,一行入去....
咦... 落車門側邊個4個位.. ...

305不是換車, 係罷工, 昨日見到以為真係有換車, 今早
睇報紙先知.
頁: [1] 2
查看完整版本: 深圳309新車,竟然...