ringo 發表於 2010-1-6 23:18

[深圳]都係閒攝

唔知用乜提目,唔好介意,旨在同大家分享深圳巴士
星期一終於可以上深圳影下車啦

貼左呢架先,今期流行既五洲龍LNG

支線申龍,係一線好多地方都見到,貼架車牌特別D既 粵BF5555

東公既常黃,越睇越靚,保持著Marcopolo神韻

西公既蘇金,第三批啦,用埋新商標

又貼多架蘇金??唔記得佢啦,粵BC4107呀,早排燒左既呢
個車牌應該套左落呢架新蘇金度

到你地開始轉干線色啦

我都轉左啦,你呢??

新瀾汽運江淮

新通寶既792,793轉左蘇金,不過係舊西公色

793前道用車....牡丹
多謝收睇

2A_DL13 發表於 2010-1-6 23:27

627以前係咩公司做?隻色好似未見過既?

ringo 發表於 2010-1-6 23:34

627係新瀾汽運,前用車係SCANIA鬼面罩牡丹

LA16-3ASV465-51 發表於 2010-1-6 23:42

CHH個Marcopolo樣靚係靚...不過唔知點解成日俾人話係抄Enviro200Dart囉

西公條793既蘇金仔唔知點解唔上支線色...理論上同果批支線色蘇金應該係同一批

ringo 發表於 2010-1-7 03:22

我就睇唔出有邊忽似,唔知D人係咪諗到冇野好諗
一係就想得太多,呢個世界唔係得ADL出巴士,唔好咁膚淺
連對自己喜歡既事都不求甚解既人,唔需要理喻
由得這些做井底之蛙
792,793既蘇金,個人估計應該係新通寶買既,車牌號碼
都比西公既早,牌箱同車內坐位既顏色同座位編排都同
西公既有分別,車身顏色可能因為未實行支干快已訂購,
所以改唔到,不過佢最醒係買定西公色,明知要過戶比西公
煩少樣

AD18 發表於 2010-1-7 04:45

跟圖兩張

AL_29 發表於 2010-1-7 10:00

堆常黃真係越黎越型~~
而且批車副偈夠靜...引擎聲仲有少少似B9用既D9A :lol
再加埋用氣擔..表現真係令人驚喜

真係趁批車未殘之前要坐多幾次先:)

cn2661_2d32 發表於 2010-1-7 10:32

上面咁多部車都係覺得部海格最靚.

*PS:部申龍用的係咪叫做膽胎?

kyc87d 發表於 2010-1-7 11:46

常黃真係好型~ 加上 310-315 o既密車
o係深南大道上面好有 BRT feel~~ :loveliness:

個人覺得~~
新海格頭幅好型
但個尾就....

AD18 發表於 2010-1-7 14:14

原帖由 AL_29 於 2010-1-7 10:00 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
堆常黃真係越黎越型~~
而且批車副偈夠靜...引擎聲仲有少少似B9用既D9A :lol
再加埋用氣擔..表現真係令人驚喜

真係趁批車未殘之前要坐多幾次先:)
之前入完去坂田之後坐佢地出番去深南大道果邊 , 一黎靜 , 二黎坐起上黎都幾舒服
頁: [1] 2
查看完整版本: [深圳]都係閒攝