AD264 發表於 2005-11-8 09:08

點解澳門冇通宵巴士線 ?

澳門人夜晚點返屋企 ? 係咪靠的士 ...

百思不得其解 ~ thx:D

奇想新福利開 N3, N33 ....#:-*

GR614 發表於 2005-11-8 10:50

據住係澳門既親戚表示

因為澳門既巴士原本已經收得比較夜(但我從未查證過#:P)

加上電單車,私家車呢,而且的士又唔係貴,所以我諗無咩人會搭咁兜既巴士....#:-[

BKEN 發表於 2005-11-8 10:57

因為澳門人大多數都有電單車代步.

guia 發表於 2005-11-8 13:10

AD264在 8-11-2005 09:08 發表:

澳門人夜晚點返屋企 ? 係咪靠的士 ...

百思不得其解 ~ thx:D

奇想新福利開 N3, N33 ....#:-*

因為 遊客會坐的士或步行, 居民會渣綿羊仔或步行

如果要開通宵線, 不如開 N28A 好過啦
此線貫通港澳碼頭至全澳絕大部分賭場

[ Last edited by guia on 2005-11-8 at 13:14 ]

guia 發表於 2005-11-8 13:14

GR614在 8-11-2005 10:50 發表:

據住係澳門既親戚表示

因為澳門既巴士原本已經收得比較夜(但我從未查證過#:P)

加上電單車,私家車呢,而且的士又唔係貴,所以我諗無咩人會搭咁兜既巴士....#:-[

澳門0既巴士12點已經差不多收晒架

Mr.Sheep 發表於 2005-11-8 15:47

guia在 2005-11-8 01:14 PM 發表:

澳門0既巴士12點已經差不多收晒架

尾班車途經最旺地區既路線都係12點半左右收車..
但最弊去賭場最旺既時間係12點左右開始..
上次係金沙搭的士返[乙水]仔..都要搭到50蚊..
平唔平..見人見智..

AA48@43A 發表於 2005-11-8 17:37

Mr.Sheep在 2005-11-8 15:47 發表:

平唔平..見人見智..

最遲果條線係0030在總站開...#:)

不過澳門街冇夜市, 最在皇朝同賭場外條街好靜...通宵車的需求好細...

guia 發表於 2005-11-8 18:10

Mr.Sheep在 8-11-2005 15:47 發表:

平唔平..見人見智..

觀察所見, 澳門賭場最旺時間係22:00至翌日02:00一段時間,
另外賭場都有分旺淡場之分, 最多客係金沙、希臘神話、法老王宮殿同葡京
4間, 其它人流相對較少, 但點都好D賭客一早已入場啦, 另部份賭客
係坐賭場專車或打的去, 比較少坐巴士入場的

[ Last edited by guia on 2005-11-8 at 18:16 ]
頁: [1]
查看完整版本: 點解澳門冇通宵巴士線 ?