a720p 發表於 2010-4-2 01:53

港島專線69號伸延至鰂魚涌(吉之島)

69號由4月4日起伸延至鰂魚涌船塢里(仁孚),咁咪即係吉之島斜對面?數碼港至黃竹坑沿線終於有特快車直接到吉之島,實在可喜可賀。

消息來源:進智公交網頁

AV6168 發表於 2010-4-2 09:45

回復 1# 的帖子

係呀...吉之島斜對面--船塢里!!!    有人話好,,,有人話唔好...
當AMS 路線重組既話就會有各方面既意見4圍彈出,,,,:L

JN6854 發表於 2010-4-2 10:22

竟然批埋... 應該係因為4*重組都放行...

照計應該出埋69─68GGI
搵日落數碼港收風跟住出船塢里

PS 我當時奇怪點解唔過基利路、祐民街番轉頭
因為據講船塢里係塞車黑點
點知又係因為長短問題...
船塢里0個邊設站方便0個邊上落客 不過會唔會爆到北角官小0個邊上唔到另計

kay 發表於 2010-4-2 10:40

我想知,呢個改動69會唔會加車?
謝。

AV6168 發表於 2010-4-2 10:52

回復 3# 的帖子

希望佢會派吉車落去北官啦...係d收工時間...:handshake

33XX 發表於 2010-4-2 11:59

都好,落香港仔(或以西)可以多一個選擇(77落南區成日因為銅鑼灣上得客多而搞到慢哂).

另想問一下英皇道沿線會唔會加站?

106116_1023 發表於 2010-4-2 12:51

雖則係鄰近吉之島,但始終都係太隱蔽...
點都好~多個選擇:handshake

kay 發表於 2010-4-2 13:30

原帖由 33XX 於 2010-4-2 11:59 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
都好,落香港仔(或以西)可以多一個選擇(77落南區成日因為銅鑼灣上得客多而搞到慢哂).

另想問一下英皇道沿線會唔會加站?
你知唔知依家69系旺成點ar:L
係香港仔都可能要等幾部,繁時更耐:L

JN6854 發表於 2010-4-2 15:21

69改道後唔會入海澤街、芬尼街 跟M722/529等經「大酒店」出英皇道
無話會加車...

PS 今日香港仔58*『站長室』樓上塊大海報已經換新 尾站「吉之島、太古站」

而家已經爆到朝早要北角三班特車
所以應該建議香港仔都開特車 但係開咩時間係個難題(太早太遲都唔得...)

另外 LK3313已經改番朝早攝69一個單(返數碼港) JY9650跟佢尾

AV6168 發表於 2010-4-2 16:00

原帖由 JN6854 於 2010-4-2 15:21 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
69改道後唔會入海澤街、芬尼街 跟M722/529等經「大酒店」出英皇道
無話會加車...

PS 今日香港仔58*『站長室』樓上塊大海報已經換新 尾站「吉之島、太古站」

而家已經爆到朝早要北角三班特車
所以應該建議香港仔都 ...
直頭要加 香港仔特車啦....跟本繁忙時間架架都爆曬囉:@ ........就算係香港仔上到車..好多時都係因為有人係數碼港出黎香港仔落車jar..:L 如果唔係真係唔洗指意上車...:Q 最好係田灣開特車 做埋田灣D客....:D 不過AMS應該唔會咁進取嫁喇... 冇理由有數碼港既十蚊客唔做..走去浪費左架車去香港仔做$8.5既生意..反正佢架架係數碼港都爆曬出黎...根本唔洗理你香港仔d 客啦:L
同埋點解近幾次改動..都係係改動前一兩日先通知..都好難怪d 乘客會批評..
p.s: 我見今次69號延長 都有傳單出..唔知有冇師兄都收到?

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 港島專線69號伸延至鰂魚涌(吉之島)