FBI2 發表於 2006-1-16 03:59

赫爾辛基機場圖輯

雖然該機場是全芬蘭最大和最繁忙的機場,但其客運大樓的面積少得可憐,和深圳機場差不多....

FBI2 發表於 2006-1-16 04:00

仲有...................

pochi 發表於 2006-1-18 00:51

原帖由 FBI2 於 2006-1-16 03:59 發表
雖然該機場是全芬蘭最大和最繁忙的機場,但其客運大樓的面積少得可憐,和深圳機場差不多....

去程的時候因為在港DELAY左,到赫爾辛基時駁唔到內陸機去羅凡尼米,要在呢個機場等4個鐘,悶到慌......

oman 發表於 2006-1-18 16:33

原帖由 pochi 於 2006-1-18 00:51 發表

去程的時候因為在港DELAY左,到赫爾辛基時駁唔到內陸機去羅凡尼米,要在呢個機場等4個鐘,悶到慌......

點解你唔book 火車, 當訓一晚咁上去ar?

FBI2 發表於 2006-1-18 19:46

原帖由 oman 於 2006-1-18 16:33 發表

人地可能已經book左機票呢???
我2星期後都會坐night train去rovaniemi

pochi 發表於 2006-1-19 01:15

原帖由 oman 於 2006-1-18 16:33 發表

我跟團嘛.........

當時D團就係:一間旅行社就SELL有火車搭,一間就SELL搭飛機舒服。
自己聽落有火車坐幾過癮(因為個團仲有內陸機/遊輪,海陸空玩晒),但聽
同事講HELSINKI去ROVANIEMI程火車好辛苦,所以咪揀左要轉機

FBI2 發表於 2006-1-19 03:04

原帖由 pochi 於 2006-1-19 01:15 發表

我跟團嘛.........

當時D團就係:一間旅行社就SELL有火車搭,一間就SELL搭飛機舒服。
自己聽落有火車坐幾過癮(因為個團仲有內陸機/遊輪,海陸空玩晒),但聽
同事講HELSINKI去ROVANIEMI程火車好辛苦,所以 ...

有幾辛苦???2個禮拜後我就知道,順便參觀冰雪堡開幕....
不過,出面現在零下二十多度,不知會維持到幾時.

pochi 發表於 2006-1-19 09:54

原帖由 FBI2 於 2006-1-19 03:04 發表

有幾辛苦???

成年女同事話個車卡好震,會成晚訓唔到喎。我同行有異性,都要顧及一下嘛

早幾期新假期都有介紹火車。
頁: [1]
查看完整版本: 赫爾辛基機場圖輯