EV2021 發表於 2006-2-11 01:58

致樓主﹕
若果你不希望你變得眾叛親離的話,
勇敢點面對問題,並且改善自己的缺點,
這樣的話問題仍不至於一發不可收拾。
若果你仍然覺得自己做得沒錯,悉隨尊便。

HY671 發表於 2006-2-11 09:42

原帖由 ~AD9~ 於 2006-2-10 23:52 發表

冇呀!唔通你想叫我去見呀!唔駛啦!多謝!

又係咩問題呀??不妨分享下呀!

點解你覺得挑撥離間、無事生非係無問題呢?

norrislaw 發表於 2006-2-11 11:45

如果佢明既, 佢都唔會有面出個POST啦
你再睇番佢之前既CASE, 就更加明白點解佢覺得挑撥離間、無事生非係無問題。

fw1321 發表於 2006-2-11 12:42

原帖由 ~AD9~ 於 2006-2-10 23:52 發表

冇呀!唔通你想叫我去見呀!唔駛啦!多謝!

又係咩問題呀??不妨分享下呀!

見社工又唔一定係衰O野, 同社工聊天、玩小遊戲都得O架!
你仲乜咁拒抗呢?

我所指O既果 D 問題學生係佢地明知自己所做O既事有問題
都會去做, 即係自己控制能力出現問題。情況輕微會在課堂
做出異常行為, 如大叫、個人表演; 情況嚴重的會撩交打,
打一 D 自己都唔識O既人。

至於你係唔係呢類人, 或且你有冇需要接受輔導, 你都係
去見下社工吧!

U-157星之Kelvin 發表於 2006-2-11 13:07

我諗樓主需要尋求社工輔導,如果認為學校的社工唔得,可向以下機構尋求協助
香港青年協會「 關心一線」 : 2777 8899
服務時間星期一至六 2:00p.m.-2:00a.m.(next day)

學友社學生專線(逢一三五)/少年學生專線(逢二四) : 25033399
服務時間星期一至五 7:00p.m.-9:00p.m.

(請板主容許post個電話號碼予有需要人士)

superbus 發表於 2006-2-11 16:24

見到樓主呢個post
真係冇0野講
女人搬弄是非已經夠衰
男人搬弄是非,只可以話係可恥
(其實仲有一個詞語可以形容佢,不過呢度應該唔出得)
你咁得閒搬弄是非
不如揼多0的時間溫吓書好過啦

norrislaw 發表於 2006-2-11 23:25

原帖由 fw1321 於 2006-2-11 12:42 發表

見社工又唔一定係衰O野, 同社工聊天、玩小遊戲都得O架!
你仲乜咁拒抗呢?

我所指O既果 D 問題學生係佢地明知自己所做O既事有問題
都會去做, 即係自己控制能力出現問題。情況輕微會在課堂
做出異常行為,...

如果大家留意AD9回文既語氣, 我覺得佢係唔會明點解佢有需要見社工囉
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: del