tsoikc 發表於 2006-2-25 21:44

深汕公路一攝

前幾日, 我同屋企人返左汕頭/潮州一轉,
去個陣坐粵港man, 返來個陣從潮州坐
深長運的NEOPLAN, NEOPLAN
的表現正過我去個陣部MAN正好多, 我去
個陣那部車的避震真的... 當我去上汕頭
去到一半(陸豐)休息個陣見到有部Neoplan
是從深圳到潮州的,而我剛好要從潮州經深圳
回香港,所以便立刻去買票, 部
Neoplan上了公路加速強勁,而避震好過
上去部man好多, 而家父到深圳接車個
陣話:'你坐部車好似坐緊飛機禁.' 但遺憾的是
我只係回程在陸豐休息時亂影左一張相...
anyway, 去相

leslie 發表於 2006-2-26 04:04

Look good feel great! 金華青年出的Neoplan 比北方靚仔好多

唔知仲有咩線有? 有無深圳出發,2-3小時車程的線?

volvo_chan 發表於 2006-2-26 18:24

請問樓主坐果部Neoplan JNP6127F,
是配1+2還是2+2座位?

tsoikc 發表於 2006-2-26 18:59

原帖由 volvo_chan 於 2006-2-26 18:24 發表
請問樓主坐果部Neoplan JNP6127F,
是配1+2還是2+2座位?

是2+2座位的.連最後的那一排中間個位都
無左,真真正正的2+2. 另外回leslie兄, 其他
2-3小時的線有沒有我真的不清楚有沒有,
抱歉, 而從深圳到潮州的車程為5小時
(已包括了中途休息,在深圳去票價為
150元,但不知道從潮州回來只是130元...)

另外一提,部車個洗手間十分細小,以我個人細小
的身軀入到洗手間,連關門都有困難... :L

millertong 發表於 2006-2-26 20:10

架車條軡好閃:D
宜家青年和北方Neoplan的外形都唔跟原廠
但青年design都好正

唔知有冇人有國產Spaceliner既相呢
係雙層長途客車,同原廠隻又唔同
頁: [1]
查看完整版本: 深汕公路一攝