S3BL103 發表於 2006-3-23 16:01

kwyeung 發表於 2006-3-23 19:59

原帖由 ATR83 於 2006-3-23 14:13 發表

但張貼紙上已印有考生編號,跟住又要寫多次?

咁考評局無可能保證唔會派錯barcode, 又同時有兩位或以上
考生乜都唔睇就貼barcode。手寫考生編號點都唔會咁多個數字
寫錯哂, 有問題起碼可以查到份卷屬於邊個。

alex93 發表於 2006-3-24 08:49

印錯barcode 點算 ??          佢即時 print ??

同埋想問 MC answer sheet 有冇話要貼呀 ??

superay 發表於 2006-3-24 13:21

原帖由 alex93 於 2006-3-24 08:49 AM 發表
印錯barcode 點算 ??          佢即時 print ??

同埋想問 MC answer sheet 有冇話要貼呀 ??
MC不用貼

andy_chiukaki 發表於 2006-3-24 23:29

我學校係內聯網post 左這段片, 是講述貼紙的使用方法~

http://www.hkeaa.edu.hk/doc/sead/barcode_label_chi.wmv

alex93 發表於 2006-3-24 23:50

thx andy_chiukaki

:)係唔係準考證冇寫 (禮堂) 就o係課室考 lei ?

S3BL103 發表於 2006-3-31 17:30

S3BL103 發表於 2006-3-31 17:31

superay 發表於 2006-3-31 17:44

原帖由 S3BL103 於 2006-3-31 05:30 PM 發表

今日我考左中化,作文將barcode貼響簿面(第1頁)的右上角,而文化問題+精讀(4篇)則貼響簿面(第1頁)同埋第3頁的右上角。
今年閱讀理解有4篇,唔算太難,不過剛好用了60分鐘做,冇時間check卷~~
至於文化問題我答了 ...

實用文派了5張條碼,只用了1張
閱讀理解派了10張條碼,只用了2張
文化問題又派了10張條碼,但用了4張

感覺好不環保!

實用文想不到會出食物安全
閱讀理解和你一樣,剛好做完,個人覺得幾易明
文化問題第2題好淺,第3題陰人
答了2之後,就答3,中途放棄改答1

LF_5595 發表於 2006-3-31 18:00

原帖由 superay 於 2006-3-31 17:44 發表

實用文派了5張條碼,只用了1張
閱讀理解派了10張條碼,只用了2張
文化問題又派了10張條碼,但用了4張

感覺好不環保!

實用文想不到會出食物安全
閱讀理解和你一樣,剛好做完,個人覺得幾易明
文化問 ...

點解好陰人?
我答左1,2~
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 今年公開試要求考生貼電腦條碼於考卷