2A_DL13 發表於 2006-3-17 13:47

圖中金色那與眾不同的巴士不知是甚麼型號?

睇唔到就按圖放大

當然是左邊的那一部。
(即就是按圖放大後,那"一千零一部"未曾載客,車尾未貼有行走路線起訖點,與一般已
在街上行駛的巴士不同的那一部)

S3BL121 發表於 2006-3-17 18:48

純粹靠估:
似係一部約12米的福田客車。

EH8842 發表於 2006-3-19 02:59

成場都係車, 你想講邊部呀????

2A_DL13 發表於 2006-3-19 11:53

原帖由 EH8842 於 2006-3-19 02:59 發表
成場都係車, 你想講邊部呀????

請按圖放大。:)

gakei 發表於 2006-3-19 12:16

放大都唔知你講邊一部喎, 請清楚o的得唔得o架?

U-157星之Kelvin 發表於 2006-3-19 12:46

原帖由 gakei 於 2006-3-19 12:16 發表
放大都唔知你講邊一部喎, 請清楚o的得唔得o架?
唔知係咪「萬貫『藍』中一點『白』」那一部?
(堆藍色車中的一部白色車)

2A_DL13 發表於 2006-3-19 13:32

原帖由 gakei 於 2006-3-19 12:16 發表
放大都唔知你講邊一部喎

下?入面只係有一部車,似乎從未載客喎.....
(張相入面只係得一千零一部車與眾不同)

我使唔使用埋筆圈住尾牌888果部?
首位回文既師兄一睇就都知我講緊果部啦?

請清楚o的得唔得o架?

唔係唔得,係有沒有特別的需要。

PS:如果本身有問題,就唔會有師兄睇得出我講緊邊架車。
多言了,如有冒犯,謹此致歉。

如果唔識按圖放大,不如我就直頭貼埋張大相了。

ctb102 發表於 2006-3-19 14:05

原帖由 2A_DL13 於 2006-3-19 13:32 發表

下?入面只係有一部車,似乎從未載客喎.....
(張相入面只係得一千零一部車與眾不同)

我使唔使用埋筆圈住尾牌888果部?
首位回文既師兄一睇就都知我講緊果部啦?

唔係唔得,係有沒有特別的需要。 ...

You've said 當然是左邊的那一部。
I instinctively thought that you were referring to the bus at the most left hand corner inside the pic

There are so many buses, for people who don't know buses in China well, how do they know what you really meant?

S3BL121 發表於 2006-3-19 14:12

to: 2A_DL13兄

小弟都係睇o左2分鐘圖先知你指邊部車
好彩小弟都無估錯你要我地估甚麼車。

當然講清楚可免卻不必要之麻煩。

kenchan_0710 發表於 2006-3-19 15:02

如果樓主真係有心問人就應該講清楚d,
佢咁既態度我就算係佑都唔會答佢:@
頁: [1] 2
查看完整版本: 圖中金色那與眾不同的巴士不知是甚麼型號?