sa 發表於 2006-3-25 01:15

今年好似有張金字塔型咁既表
由A至U, 由左至右 由低至高再到返低, 整齊排列好
實行要fix死每個grade幾多人

Kennethwu 發表於 2006-3-25 21:52

原帖由 S3BL103 於 2006-3-23 12:06 發表

咁我建議你快快向HKEAA作出投訴喇,睇下有冇得作出adjustment啦...... :o

佢講乜唔駛理會。卷上紅/藍/黃/綠紙黑字的就是硬道理。
我一向都唔prepare呢d野。到時一定有時間睇。唔需要記d無用的東西。

今年好似有張金字塔型咁既表

聽人講好似自有永有、一向都有bor。

「Right!!!Let's get started!! ......, does anyone agree?」當時全組望住我係咁點頭又唔講..... 我只好接下去「Personally, I feel that.....」:L

我地UE老師一向叫我地講完opening一定要講一個point。正所謂肥水不留別人田,爭到opening仲唔打蛇隨棍上講多個point,拿幾分先算。
然後invite最差個candidate講。佢講乜都disagree,靠嚇;P 拿disagreeing with others ge 分。跟住掉轉槍頭幫番佢(e.g. 佢講兩個point,先插一個,support第二個),marker見到,helping weaker candidates & leading the discussion d 分仲唔係你拿晒。之後放鬆,讓個leading位被人(免得dominating,順便組織下d point):P,得閒support下,有興趣或者見人地開始無野講就disagree佢。辯論幾個point,marker知你有聽人地講唔出聲係讓人講又可以拖時間。搞一搞,分數多數過5。:victory:

superay 發表於 2006-3-27 18:48

原帖由 alex93 於 2006-3-24 11:45 PM 發表
我都係21/3 wo...不過 5:00 ...都明題目講咩

不過全group d 人都唔勁...一定冇高grade

據其它網站的資料,這一場的題目是Video Game
對比起我的題目,相信頗為容易

我地UE老師一向叫我地講完opening一定要講一個point。正所謂肥水不留別人田,爭到opening仲唔打蛇隨棍上講多個point,拿幾分先算。

一口氣講得太多point,考官未必有好印像
若果臨場時又緊張,花得太多時間,不是好事。

頁: 1 [2]
查看完整版本: oral 可怕經歷