leslie 發表於 2006-5-10 19:45

原帖由 gordon 於 2006-5-9 23:20 發表
呢個大家又有冇興趣......
(來源: 逸東總站37/38乳豬盤)

哈,呢個我有少少興趣,不過似乎是一至五晨早打杖,唔得呀...如果是星期六日part time,真係幾想去apply 過下手癮

leslie 發表於 2006-5-10 19:50

原帖由 ricky 於 2006-5-9 14:19 發表

呢類係三煞位。明明唔關自己事都會俾客鬧。

為左張免費乘車證,忍下啦...好過某大交通集團的非專利巴士公司啦...一個Business assistant位,俾人罵的機會仲多,但張員工證...唔止專利部唔用得,自己d非專利都唔坐得,要坐,俾$啦!

exspeed 發表於 2006-5-10 23:42

原帖由 DD2113 於 2006-5-9 13:29 發表
上幾期見新/城請 Customer Services Officer (CSO)/ Asst. CSO,
聽聞他們的 CS Dept. 長期缺人, 流失率好高....
因為"十隻杯五個蓋", 根本不夠人去聽電話及處理投訴/查詢,
惡性循環下, 個個客都等得 ...

請問你係邊度見到架 ?
新巴同新創建個網頁都冇話有空缺...

garyfirst 發表於 2006-5-10 23:45

原帖由 leslie 於 2006-5-9 00:37 發表
另成日見會請的,是accounting 的post,有志入巴士公司做,不妨考慮呢d好過

係咪做 accounting clerk??

alex93 發表於 2006-5-11 11:49

原帖由 DD2113 於 2006-5-9 13:29 發表
上幾期見新/城請 Customer Services Officer (CSO)/ Asst. CSO,
聽聞他們的 CS Dept. 長期缺人, 流失率好高....
因為"十隻杯五個蓋", 根本不夠人去聽電話及處理投訴/查詢,
惡性循環下, 個個客都等得 ...

薪酬方面係 ??

同埋應徵途徑係 ??

THX!

gordon 發表於 2006-5-12 00:14

原帖由 alex93 於 2006-5-11 11:49 發表

薪酬方面係 ??

同埋應徵途徑係 ??

THX!
薪酬唔知......

當時係響JobsDB刊登空缺的, 都係四月中的事了.

gordon 發表於 2006-5-12 00:22

原帖由 leslie 於 2006-5-10 19:45 發表

哈,呢個我有少少興趣,不過似乎是一至五晨早打杖,唔得呀...如果是星期六日part time,真係幾想去apply 過下手癮
應該係為37/38兩線而請的, 依家每早都大排長龍, 架架車都頂閘開出, 除左
8:20am果班38特別班(只往東涌)唔會滿座之外(因為果班車的用車係......:lol)

因為成個東涌, 係只有逸東總站才貼上這張通告.

不過都應該幾好做, 又有MAN, 手波Dart渣......

053h4 發表於 2006-5-12 00:48

leslie 發表於 2006-5-12 23:10

原帖由 gordon 於 2006-5-12 00:14 發表

薪酬唔知......

當時係響JobsDB刊登空缺的, 都係四月中的事了.

ACSO ma...度,岩岩deadline左
http://www.jobsdb.com/HK/EN/Job.asp?R=JDB084766321&20413

leslie 發表於 2006-5-23 20:30

原帖由 053h4 於 2006-5-12 00:48 發表

唔止....
本人見過中旅汽車請 management accounting manager....

個人認為各類階層都有....

想入新記的可以睇睇,又登廣告請人啦....
http://www.careertimes.com.hk/english/search/companysummary.asp?job_area=&selected_menu=&keyword=&d_type=&type=&job_position=&industry=&experience=&education=&grade=&keywordForQuickSearch=transport&m_jobid=00608572&quick_search=Y&top=company
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 巴士公司既職位空缺 ??