nwfb1601 發表於 2006-5-17 09:41

原帖由 hkicq 於 2006-5-16 21:31 發表

現在仲有無人要'打卡'?
我0個間要...... :L

我0個間公司係有40分鐘遲到寬限,一用哂呢 40 分鐘之後
,就要每分鐘扣一蚊,要係月尾以現金支付。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/rolleyes.gif

至於職員証,我0個間只不過係一間有十幾人0既公司仔,
邊個係同事已經認得哂,仲使鬼職員証咩...... http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/tongue.gif

cx838 發表於 2006-5-17 10:38

我的公司有像八達通那般的 doo 卡,卡上有姓名,照片等﹐
但沒有職位。如果遲到超過十五分鐘,不會計算工資,遲到
第十六分鐘,便會扣半小時工資。

像今天早上封了新汀九橋,荃灣路爆水管,坐的那部村巴司
機都好野啦,同部同公司的車,一齊左穿右插,結果我都可
以在八時五十八分五十九秒上班,沒有遲到。

kkt 發表於 2006-5-17 19:40

有比員工證,係一張八達通來
可以當普通八達通用
不過平時好少要show出來
主要用來坐車
因為坐車係免費
無帶證就要比$$

B7R 發表於 2006-5-24 22:18

我都有員工證,不過有d區域一定要戴,有d區域一定唔可以戴。另外返工一定要掛名牌。
員工證不是八仔,但係都係同八仔一樣的原理,所以在公司入閘唔可以將佢都八仔一齊放。

DM9172 發表於 2006-5-27 21:45

原帖由 hkicq 於 2006-5-16 21:31 發表

現在仲有無人要'打卡'?

我公司仲要打卡的

jorg 發表於 2006-5-27 23:54

原帖由 DM9172 於 2006-5-27 21:45 發表

我公司仲要打卡的
我以前果度都要
不過早左打咭(早半個鐘以上)d時間會超計落人工度:victory:

DM9172 發表於 2006-5-28 21:20

原帖由 jorg 於 2006-5-27 23:54 發表

我以前果度都要
不過早左打咭(早半個鐘以上)d時間會超計落人工度:victory:

我公司係唔睇返工時間,但係會睇放工時間
原因小弟是要外出工作,但工作前係唔使返公司,做完野先返公司打卡

CK4013 發表於 2006-5-28 22:46

原帖由 DM9172 於 2006-5-28 21:20 發表

我公司係唔睇返工時間,但係會睇放工時間
原因小弟是要外出工作,但工作前係唔使返公司,做完野先返公司打卡
小弟亦經常外出工作的人(今個星期有一半時出左街)
不過小弟的公司不需要打卡
所以機活性較大!

DM9172 發表於 2006-5-30 00:14

原帖由 CK4013 於 2006-5-28 22:46 發表

小弟亦經常外出工作的人(今個星期有一半時出左街)
不過小弟的公司不需要打卡
所以機活性較大!
其實小弟最重要係放工時打卡,因為做野做到晚上11 點 有額外的津貼$23
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 你公司有無發員工証俾你?