exspeed 發表於 2016-10-31 20:01

黃埔花園德康街爆水管封路,多線巴士受影響

http://topick.hket.com/article/1530236/黃埔花園爆水管%20交通受阻巴士改道

頭先搭E23返黎,直接由德民街轉入紅磡道,直接skip左黃埔總站,比平時快左五分鐘:lol

paul2357paul 發表於 2016-10-31 20:36

講到「多線巴士受影響」咁誇張,仲以為紅磡舊區既主路出事添,
誰知其實只係黃埔內街出事,因此實際上頂多只係影響到果細堆需要兜入黃埔內街既巴士線。

exspeed 發表於 2016-11-1 09:30

閣下選擇性看標題嗎?

睇到後半句,但睇唔到前半句咁犀利?

Choi 發表於 2016-11-1 10:19

不過對乘客的影響已大大降低。

da54 發表於 2016-11-1 10:47

其他向紅磡道南行路線原本改行環海街、德豐街....

參考: 城巴通告
http://www.nwstbus.com.hk/en/uploadedFiles/evs_notice/C201602282a02.pdf

不過德康街今朝已經通返了~

peterkwan 發表於 2016-11-1 11:14

所有途徑黃埔花園總站/黃埔花園總站開的路綫都要改道, 右轉入德康街 -> 環海街 -> 德豐街。

P.S. 估唔到 65xx 唔洗偷位都可以 ~140度 右轉入德康街.

da54 發表於 2016-11-1 11:27

peterkwan 發表於 2016-11-1 11:14
所有途徑黃埔花園總站/黃埔花園總站開的路綫都要改道, 右轉入德康街 -> 環海街 -> 德豐街。

P.S. 估唔到 ...

65xx 有 RAS 可以扭蘿柚,轉向能力同 12 米差唔多....

exspeed 發表於 2016-11-1 19:54

岩岩架E23仍然係由德民街直接左轉往紅磡道及停民泰街站

以後都係咁就好囉:lol
頁: [1]
查看完整版本: 黃埔花園德康街爆水管封路,多線巴士受影響