nokia 發表於 2016-12-23 22:23

聖誕節臨近,成個尖沙咀都係人,九巴都唔識加密班次

聖誕節臨近,加上又係星期五,今晚成個尖沙咀都係人,九巴都唔識加密班次?重要張學友開個唱!

見到2號線同6號線都一站坐滿,由尖沙咀碼頭出來;
271/215x都多人到,可以係呢D大時大節晚上,加開特快版271,一半入返廣東道;一半由佐敦開,沿271行,唔駛係咁塞尖沙咀。
最攪笑260x/269b都係有個九巴姐姐維持秩序,而唔係叫電台加車救援。

HT408 發表於 2016-12-23 22:29

聖誕節臨近,要有巴士司機先得架

淨係尖沙咀要搭車?抽車俾260X咁人哋觀塘旺角沙田唔駛坐車?

kmb71k 發表於 2016-12-23 22:50

HT408 發表於 2016-12-23 22:29
聖誕節臨近,要有巴士司機先得架

淨係尖沙咀要搭車?抽車俾260X咁人哋觀塘旺角沙田唔駛坐車?

總會有人覺得九巴有叮噹的增多鏡, 可以變出無限車無限車長...

3ASV3-JE1672 發表於 2016-12-23 23:05

過左聖誕又話新年臨近,之後就農曆新年臨近,再之後就復活節臨近,無限 loop 落去 ;P

.KD.8283. 發表於 2016-12-23 23:54

岩岩都見到41A同87D呢D線未到中郵已經頂哂閘:L

238X 發表於 2016-12-24 00:25

傍晚搭 238X 用咗個幾鐘先由旺角返到荃灣,其實交通情況都麻麻地

樂仔〞 發表於 2016-12-24 00:46

中間道個阿姐其實係做哂成個站,連 2 號 6 號都要顧埋
不過今晚 260X 269B 特別多人,又要提班客聽晚 7 點後無車搭,車又接住咁嚟,咪搞到好似淨係顧 260X 269B 囉

6516 發表於 2016-12-24 01:06

你自己google下歌神23號有冇開演唱會先啦

Gary_B 發表於 2016-12-24 02:46

一站打爆唔一定係多左客,可以係少左班次。

俾你有人有車都要有路塞到入去油尖旺做生意架

Neutroginger 發表於 2016-12-24 03:14

kmb71k 發表於 2016-12-23 22:50
總會有人覺得九巴有叮噹的增多鏡, 可以變出無限車無限車長...

係啦... 肯肯定好多車長係廠度剝緊花生, 玩緊十三張 etc. :P

不過我都係覺得應該加節日津貼, 吸引啲車長係節日返工
鋤少啲假都好啦, 車長出黎揸車都係求財姐...
頁: [1] 2
查看完整版本: 聖誕節臨近,成個尖沙咀都係人,九巴都唔識加密班次