hkitalk.net 香港交通資訊網

標題: 在廣通的香港警車 [打印本頁]

作者: allen_814    時間: 2017-5-11 22:42
標題: 在廣通的香港警車

有200多部IVECO DAILY已經抵達廣通車身廠進行警車的改裝工序,包括加裝警燈,玻璃鐵絲網以及貼上拉花
另外,此品牌經常被人認為是放假的首選

作者: PKD32    時間: 2017-5-12 00:29
[size=13.3333px]好似以前話係因為警車可以由民用改做軍用(因為以前救護車試過),歐盟有規例,歐洲無咩廠敢接(今次無BENZ),但IVECO以為執到寶,結果呢批車要散件運去南京,由南京依維柯組裝!
[size=13.3333px]所以點解唔直接南京依維柯改埋?

作者: allen_814    時間: 2017-5-12 00:32
PKD32 發表於 2017-5-12 00:29
好似以前話係因為警車可以由民用改做軍用(因為以前救護車試過),歐盟有規例,歐洲無咩廠敢接(今次無BENZ ...

你係咪FF得多左

作者: kkyu    時間: 2017-5-12 10:17
同公安接軌

(網上圖片)

作者: EUNTN88    時間: 2017-5-12 15:08
PKD32 發表於 2017-5-12 00:29
好似以前話係因為警車可以由民用改做軍用(因為以前救護車試過),歐盟有規例,歐洲無咩廠敢接(今次無BENZ ...

批車全部由意大利製造。。只係拉花。。裝警燈。。車廂設備等 (即係本時由x程做開嘅嘢) 比咗大陸整。。全架原裝車響意大利上船。大陸落船。。唔知千其唔好亂咁嗡。。聽人講未必一定啱。。
作者: starwise    時間: 2017-5-19 00:55
個樣好兇,一d都唔似慈母。

作者: starwise    時間: 2017-6-10 11:42
71陪住大大亮相

歡迎光臨 hkitalk.net 香港交通資訊網 (https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/) Powered by Discuz! X3.4