hkitalk.net 香港交通資訊網

標題: 金匙臨時接辦 2、2A [打印本頁]

作者: KelvinSJ743    時間: 2020-4-10 14:20
作者: kay    時間: 2020-4-10 14:25
最尾又係益左金匙
不過金匙連26D/H都開到
CFM咩都改唔到咁濟,根本無得玩

作者: 053h4    時間: 2020-4-10 14:34
作者: AtrHenu    時間: 2020-4-10 14:43
kay 發表於 2020-4-10 14:25
最尾又係益左金匙
不過金匙連26D/H都開到
CFM咩都改唔到咁濟,根本無得玩

雖然今之CFM由九龍26間執死雞,但或許可以日後將6系同26,26H系重組另一線兼可以重辦2M服務呢?

btw,呢間金匙係咪會用返原有CFM批三菱,金旅Van做定另行用自已公司Van處理!!

作者: kay    時間: 2020-4-10 14:50
當日CFM想接辦小巴7號,或者212轉小巴行,運輸署ban晒,依家2/2A就以臨時營運商過比金匙,26H都係金匙開,捷輝都開唔到
作者: busplastic58    時間: 2020-4-10 14:50
搭過26號就知佢啲司機有幾好"脾氣"同D車有幾"乾淨", 上次坐26有隻曱甴走咗出嚟????
作者: YY487    時間: 2020-4-10 15:00
作者: kay    時間: 2020-4-10 16:30
其實件事都反映TD有諗過點樣整死CFM
先黎個客量下跌但唔比重組
之後先比6A取消/6X經尖東/6C開辦

當CFM能夠在惡劣環境中生存時
肺炎KO左佢,2/2A比埋金匙

如果CFM好似黃竹坑小巴早幾年結業的話,我睇2/2A都係會比金匙,然後唔招標金匙由臨時變永久
作者: Snoopy@FB8617    時間: 2020-4-10 16:36
kay 發表於 2020-4-10 14:50
當日CFM想接辦小巴7號,或者212轉小巴行,運輸署ban晒,依家2/2A就以臨時營運商過比金匙,26H都係金匙開,捷輝都 ...

其實問題係
畀CFM接到7號又好212又好
會唔會死得更快先?

作者: wingho_cwh    時間: 2020-4-10 18:01
Snoopy@FB8617 發表於 2020-4-10 16:36
其實問題係
畀CFM接到7號又好212又好
會唔會死得更快先?

未必,其實睇返佢哋之前發佈過但做唔成嘅計劃,其實諗緊啲嘢都 make sense
當然啦,佢哋話復辦 7 號小巴同用小巴做 212 梗係唔係乜都唔改就咁做啦,生意人深明點樣計掂盤數

作者: kay    時間: 2020-4-10 18:05
wingho_cwh 發表於 2020-4-10 18:01
未必,其實睇返佢哋之前發佈過但做唔成嘅計劃,其實諗緊啲嘢都 make sense
當然啦,佢哋話復辦 7 號小巴 ...

無啦,比人迫上絕路

佢當年買到架EURO 3 三菱

間接小巴唔可以全部行晒石油氣

呢個積怨真係太大

AMS就乖乖豬,運吉叫佢按劇本19座,答左收貨

作者: poonck1    時間: 2020-4-10 22:14
busplastic58 發表於 2020-4-10 14:50
搭過26號就知佢啲司機有幾好"脾氣"同D車有幾"乾淨", 上次坐26有隻曱甴走咗出嚟???? ...

我坐過2次金匙26之後,情願行十分鐘去紅磡坐其他車,都唔坐佢。明明係車頭寫去九龍站,去到紅磡就話係特車,趕人落車都有。我知係有特車,但都會攪白牌,寫明只去紅磡。

作者: paul2357paul    時間: 2020-4-13 22:47
kay 發表於 2020-4-10 16:30
其實件事都反映TD有諗過點樣整死CFM
先黎個客量下跌但唔比重組
之後先比6A取消/6X經尖東/6C開辦

4月11日跟過2仔,
唔覺佢少客,都有滿座路段,
其實只係俾巴迷捧紅既錯覺?
https://www.youtube.com/watch?v=x3KBkU-cxVk

當然呢組鴨系如果死左既話九龍綠頂系列最細編號會變成3仔。

作者: dydx    時間: 2020-4-14 10:11
paul2357paul 發表於 2020-4-13 22:47
4月11日跟過2仔,
唔覺佢少客,都有滿座路段,
其實只係俾巴迷捧紅既錯覺?

12號下晝搭2A去又一城,全程都冇坐滿

歡迎光臨 hkitalk.net 香港交通資訊網 (https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/) Powered by Discuz! X3.4