hkitalk.net 香港交通資訊網

標題: 九巴為元朗區巴士總站設立飲水機 [打印本頁]

作者: RH7685    時間: 2020-5-22 20:27
作者: lsc04d11    時間: 2020-5-22 20:33
下? 我好耐冇去屯門市中心搭K51  但之前去搭961(非疫情時)都已經客務中心隔離有呢部隨時賣水貴過惠康(可能平過711少少)既bonaqua水機嫁喇
作者: Quanta    時間: 2020-5-22 20:50
由一月底武漢肺炎爆發開始,康文署啲水機有理無理都全部封晒唔俾人用,迫你俾錢買嘢飲啦
作者: paul2357paul    時間: 2020-5-22 21:02
Quanta 發表於 2020-5-22 20:50
由一月底武漢肺炎爆發開始,康文署啲水機有理無理都全部封晒唔俾人用,迫你俾錢買嘢飲啦 ...

仲有免費水囉呀,去老麥KFC吧。

作者: B.B.B.    時間: 2020-5-22 23:02
水喉水水記話可以直接飲得 入廁所斟免費架
作者: kl9327    時間: 2020-5-22 23:07
我去百佳買水唔好?
作者: 珀島魚蛋    時間: 2020-5-22 23:15
作者: KV8948    時間: 2020-5-22 23:52
paul2357paul 發表於 2020-5-22 21:02
仲有免費水囉呀,去老麥KFC吧。

免費都唔斟啦,見過唔少次啲死廢老成個樽口對入去出水口
作者: AtrHenu    時間: 2020-5-23 01:54
lsc04d11 發表於 2020-5-22 20:33
下? 我好耐冇去屯門市中心搭K51  但之前去搭961(非疫情時)都已經客務中心隔離有呢部隨時賣水貴過惠康(可能 ...

算啦呢間由太古可樂公司Bonaqua八仔收費水機通街都有一件包括:郊區公園休憩處,渡輪碼頭...等公眾地方,
遲早有一日會好像被人批評以前流行過一排日本仔引入的出曬名唔衛生多細菌的自助咖啡汽水熱飲機或杯裝飲料機囉!!

作者: cky    時間: 2020-5-23 03:06
銅鑼灣地鐵站西口早前都裝了收費水機,都好似係 5 蚊 500 ml。我冇用過,但亦不覺得俾錢有好大問題。
作者: hk20020062    時間: 2020-5-23 03:51
要錢點解要用呢啲咁唔衛生的飲水機,點解唔去買水?
厹又嚟法國大餐
作者: PC2625    時間: 2020-5-23 06:21
用定唔用自行決定冇人迫你, 用者自付合情合理, 而且對象是巴士乘客, 如果免費, 一定會吸引一批非巴士乘客慕名而來, 講完!
作者: avianwind    時間: 2020-5-23 07:21

好聽d咪話支持環保
根本同裝汽水機無異,有錢齊齊搵

無人幫親就會自自然消失

作者: lsc04d11    時間: 2020-5-23 10:24
hk20020062 發表於 2020-5-23 03:51
要錢點解要用呢啲咁唔衛生的飲水機,點解唔去買水?
厹又嚟法國大餐

減少用膠嘛   整機有成本 佢收番都合理 但個價真係貴左啲  (等於商業公司推出既收散銀機要收10% 比起政府1毫費用都唔收係貴 但冇錢賺又點會搞?)

屯門市廣場2樓又真係有免費斟水機 (港鐵都sell過東涌站啦)  其實set cam同要嘟八達通(可以唔收錢既)先俾斟 嚇下大家唔好用個咀接水

歡迎光臨 hkitalk.net 香港交通資訊網 (https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/) Powered by Discuz! X3.4