hkitalk.net 香港交通資訊網

標題: 九巴牛年生肖巴士2021 [打印本頁]

作者: KG1428    時間: 2021-1-7 17:02
標題: 九巴牛年生肖巴士2021
如題,下個月係農曆新年,新巴城巴已經敲定左用v8bl做生肖巴士(88,*,52**)。但九巴方面未有消息,今年九巴是否已經放棄在2021年的牛年上生肖巴士
作者: erniebee    時間: 2021-1-7 21:56
好大機會係V6B或者E6X上生肖廣告
作者: bb606606    時間: 2021-1-7 23:27
DEL
作者: VK4642    時間: 2021-1-7 23:34
用邊款車我唔知,但睇番過往記錄我覺得係U廠車做生肖巴士
作者: KE7066    時間: 2021-1-8 02:19
VK4642 發表於 2021-1-7 23:34

到底有咩記錄可以睇

作者: chanvito    時間: 2021-1-8 02:36
V6X E6X?
作者: s20131417    時間: 2021-1-8 14:46
搭單問問,龍運今年會唔會有生肖巴士「接班人」?
作者: louis19910701    時間: 2021-1-8 15:00
個標題好誤導,以為有消息,點知一入黎係問題!好心個分類揀「問題」啦

作者: AtrHenu    時間: 2021-1-8 15:07
VK4642 發表於 2021-1-7 23:34

自2018年起已經唔係用U廠車做生肖車,反而長勝就用屯門廠徵的車輛做生肖.

作者: KV8948    時間: 2021-1-8 15:08
話唔定整隻戴罩牛,夠哂應境
作者: AtrHenu    時間: 2021-1-8 15:09
KE7066 發表於 2021-1-8 02:19
到底有咩記錄可以睇

可以數字網頁的OnlineShop就可搵返近10年的生肖巴士.

作者: AtrHenu    時間: 2021-1-8 15:17
KV8948 發表於 2021-1-8 15:08
話唔定整隻戴罩牛,夠哂應境

不如叫牛仔載口罩不如叫巴士仔家族成員載口罩騎牛牛咪仲好(反正紅巴都用巴士仔宣傳口罩).

btw,今年直覺上覺得紅巴會用978掛牌的V6B或V6X做辛丑年巴士方便年初一拿嚟行63R而龍LWB就繼續用A33X的長陣大快活掛牌做2021年生肖巴士.

作者: KG1428    時間: 2021-1-8 20:16
AtrHenu 發表於 2021-1-8 15:17
不如叫牛仔載口罩不如叫巴士仔家族成員載口罩騎牛牛咪仲好(反正紅巴都用巴士仔宣傳口罩).

今年有無63R都不知

作者: vitus    時間: 2021-1-8 21:38
屯門牛夠應景 🤣
作者: VK4642    時間: 2021-1-8 23:56
KE7066 發表於 2021-1-8 02:19
到底有咩記錄可以睇

2018年九巴改左每年得1部車做生肖巴士,當年係L廠生肖巴士
2019係K廠做生肖巴士
2020係S廠
照咁睇得番U廠未做過生肖巴士,所以我會覺得係U廠車

作者: erniebee    時間: 2021-1-9 00:03
VK4642 發表於 2021-1-8 23:56
2018年九巴改左每年得1部車做生肖巴士,當年係L廠做生肖巴士
2019年係K廠做生肖巴士
2020年係S廠

SR8808以前剛剛U廠出牌果陣做過生肖巴士?我無記錯的話好似掛過968 ?

作者: Kirino    時間: 2021-1-9 00:13
AtrHenu 發表於 2021-1-8 15:17

龍運從來都冇用過15xx做生肖,點樣繼續用?
作者: 坤仔    時間: 2021-1-15 13:37
今年牛年係用E6X11 WH1008
作者: KG1428    時間: 2021-1-15 13:56
坤仔 發表於 2021-1-15 13:37
今年牛年係用E6X11 WH1008

又係968😢,羊年咪用呢條線做主角

歡迎光臨 hkitalk.net 香港交通資訊網 (https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/) Powered by Discuz! X3.4