hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) N8X 延長後,將增設西區上車雙向分段收費 ...
開啟左側

[路線消息] N8X 延長後,將增設西區上車雙向分段收費

053h4 發表於 2018-8-30 09:28 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2018-8-30 09:26
好似由頭至尾都係得你一個唔滿意咋喎

唔滿意又點,講到口臭雙向分段成功爭取減到11, 而家大家都好樂意3/9開線
簽名被屏蔽
053h4 發表於 2018-8-30 09:30 | 顯示全部樓層
Gary_B 發表於 2018-8-30 09:28
重想點先? 你問番自己先啦

重點咪只要開到線就得啦,而家城巴順應民意按地區人仕要求減分段價,唔通重同佢嘈拉倒?
巴士公司話唔開,你無佢乎。

簽名被屏蔽
GD1570 發表於 2018-8-30 09:47 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-8-30 09:30
重點咪只要開到線就得啦,而家城巴順應民意按地區人仕要求減分段價,唔通重同佢嘈拉倒?
巴士公司話唔開, ...

上星期討論時條線都開到啦,,結果有人講咗四十幾版都係要$3.4的緩解方案。
事隔一個星期,就話「開到線就得啦」!
咁我想問你上個星期嗰四十幾版文係嘈乜呢...
真係龍門任你擺囉...

無分段係$12.5,有分段就$11,相差只係$1.5,
原來$1.5就已經可以令你滿意...
咁睇嚟閣下之前死撐嘅$3.4緩解方案都只係搵嘢嚟嘈。

同埋重點係,上星期根本無人講個唔會有分段,
最起碼,討論當時城巴及運輸署都未出通告,
但又有就衝出嚟一定要有緩解方案囉!

你有你可愛,我有我好笑。
053h4 發表於 2018-8-30 09:49 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2018-8-30 09:47
上星期討論時條線都開到啦,,結果有人講咗四十幾版都係要$3.4的緩解方案。
事隔一個星期,就話「開到線就 ...

你唔滿意可以點,減左1.5咁大讓步係巴士公司底線

參考其他區,城巴算唔錯啦肯讓步
簽名被屏蔽
nwfb1001 發表於 2018-8-30 09:52 來自手機 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-8-30 09:21
收11蚊平左咁多,你重想點?好似南區咁寧願拉倒NA10都唔開?

都唔係$3.4,未解決到你D西區朋友嘅擔心咯
nwfb1001 發表於 2018-8-30 09:54 來自手機 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-8-30 09:28
唔滿意又點,講到口臭雙向分段成功爭取減到11, 而家大家都好樂意3/9開線

好樂意咁之前條thread又開到幾十板文係咩玩法,仲有紅小樂意嗎?
053h4 發表於 2018-8-30 09:54 | 顯示全部樓層

nwfb1001 發表於 2018-8-30 09:52
都唔係$3.4,未解決到你D西區朋友嘅擔心咯

但無野可以做到。
另外,紅小真係落意開N8X, 幫佢儲客跟手搶佢生意。
簽名被屏蔽
nwfb1001 發表於 2018-8-30 09:55 來自手機 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-8-30 09:54
但無野可以做到。
另外,紅小真係落意開N8X, 幫佢儲客搶佢生意。

唔是可以舒緩措施乜乜乜?
053h4 發表於 2018-8-30 09:56 | 顯示全部樓層
nwfb1001 發表於 2018-8-30 09:55
唔是可以舒緩措施乜乜乜?

巴士公司唔肯,減左1.5係底線,你重可以點?
簽名被屏蔽
GD1570 發表於 2018-8-30 09:58 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2018-8-30 09:49
你唔滿意可以點,減左1.5咁大讓步係巴士公司底線

參考其他區,城巴算唔錯啦肯讓步

係你自己唔滿意姐...
我哋位位就算無分段都絕對同意先拉線落去西區。

依家又話城巴唔錯,之前講到城巴因為唔整$3.4分段好似係衰到天上有地下無咁樣囉

睇嚟閣下搬龍門真係去到神級地帶..

你有你可愛,我有我好笑。