hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 過海隧巴948系列加強服務消息
開啟左側

[路線消息] 過海隧巴948系列加強服務消息

kmb71k 發表於 2019-1-4 22:33 | 顯示全部樓層

開埋啲咁怪既時間

又要留名睇大戰三百回合
以上回應,是否可行?是否合適?
kmb71k 發表於 2019-1-13 16:40 來自手機 | 顯示全部樓層
kingprowm 發表於 2019-1-13 12:29
249M 係阻礙青衣巴士路線發展的絆腳石,最好取消左佢,做好對外巴士服務
...

249M個用途淨係用嚟俾青衣人搭東涌線過海?
你冇嘢下話?
你唔俾人有人搭佢上青衣站轉其他新界路線?
你唔俾人有人搭佢上青衣站轉東涌線去東涌/欣澳/荔景/奧運/九龍站?
你唔俾有人搭佢上青衣城shopping?

為咗條愛線948
唔駛理其他人搭車感受
行為極自私
仲要成日講一堆歪理出嚟

kmb71k 發表於 2019-1-13 21:20 | 顯示全部樓層
BVB 發表於 2019-1-13 19:04
樓上邊個話減248M/249M谷948全日
傻的嗎 248M/249M繁忙時間around 6-8 mins
減? 12 mins的話條人龍排到青衣 ...

冇嘢既
佢為咗條愛線948
其他青衣路線都會被佢視為眼中釘
尤其去青衣站既青衣路線

kmb71k 發表於 2019-1-13 21:35 | 顯示全部樓層

kingprowm 發表於 2019-1-13 18:39
你屋企樓下有全日過海線就唔好係度講風涼話,係度盲反 !!!!!

你唔用 948 唔代表其他人唔需要搭,否 ...

我住太和邨既
請列舉今時今日我樓下有乜嘢全日過海線

我由始至終冇反對過948全日
只係見到有個人好似怨婦咁成日係咁呻948冇得全日
仲成日騎劫人地條題目講948全唔全日
唔知邊個煩啲?
講到巴士公司同運輸署好似欠咗佢咁

青衣站上面成個青衣城喺度
青衣站仲有多條駁腳線喺度
話249M係俾青衣人搭東涌線過海用
根本係井底之蛙
仲要求人地減249M去成就你條愛線948全日
係咪想俾成個青衣島人問候?

呢啲根本唔係風涼話
根本係事實

kmb71k 發表於 2019-1-13 21:50 | 顯示全部樓層
286X 發表於 2019-1-13 18:49
照你咁講不如取消晒41M,42M,43M,44M,243M,248M,249M

點只
42C接駁藍田站都要取消
43 43B接駁荃灣西站都要取消
44接駁旺角東站都要取消

kmb71k 發表於 2019-1-13 21:51 | 顯示全部樓層
kingprowm 發表於 2019-1-13 18:44
M 線係所有地區的巴士發展絆腳石,給巴士公司和運吉 hea 做當區巴士線的籍口
...

為咗愛線948全日繼續講一堆歪理出嚟

全港過海線都有地鐵駁腳路線並存
根本唔存在乜嘢絆腳石

講埋呢啲嘢真係笑死唔少人

kmb71k 發表於 2019-1-14 21:28 | 顯示全部樓層

kingprowm 發表於 2019-1-14 10:02
太和可以行去大埔中心搭 307 ,步行也不算行得太遠!
青衣唔知可以用合理步行距離行去邊先有過海巴士搭呢 ...

你知唔知"樓下"係乜嘢意思?
行去大埔中心就唔係叫"樓下"喇

睇嚟你都係要重讀一下小學

kmb71k 發表於 2019-1-14 21:29 | 顯示全部樓層
kingprowm 發表於 2019-1-14 10:04
派膠行遠 d 啦

42C 和 44 總站係鐵路站都當駁鐵線

你唔俾有人會搭42C去藍田轉鐵同搭44去旺角東轉鐵?
你唔會唔代表人地唔會

kmb71k 發表於 2019-1-14 21:30 | 顯示全部樓層
kingprowm 發表於 2019-1-14 10:15
盲反 搞事行 L 開啦,青衣踩親你條尾咩,講埋 d 野毫無建設性,意圖挑起罵戰
...

唔通你話取消249M就好有建設性?
五十步笑百步

kmb71k 發表於 2019-1-14 21:30 | 顯示全部樓層

kingprowm 發表於 2019-1-14 12:13
我又唔會話要求青衣開條巴士線去到超級山卡啦地方,但當全香港九龍新界各主要地方都有全日過海線而青衣一 ...

唔通你日日夜夜喺度係咁呻吟就對948全日有幫助?