電腦版 重點文章 新巴士出牌 新會員登記 以fb Messenger聯絡本站/報料

[路線消息] 中環灣仔繞道巴士安排 看全部

引用: 053h4 發表於 2019-1-8 15:07
我諗更多人會坐佢。

港珠澳通車前 (通車後我暫時未坐過),A11西行連日間都可以1個鐘到機場,

但係東行深夜最快果次都要50分鐘先到,
日間時段就坐底80分鐘以上.

行電車路同告士打道既差異非常明顯

Advertisement

• 42# 053h4
引用: 053h4 發表於 2019-1-8 15:28
西行日間因為內告塞車,12點起就會出現額外15分鐘左右的行車時間,直到過左下繁。 ...

內告先最吾塞
  • 44# qunow
引用: 浸大小晴 發表於 2019-1-8 13:34
本身繞道係想D跨區車用, 而中環灣仔做目的地的人用番原路, 大家分流唔洗迫,

只要西隧出來過東區係快左的 ...

問題在於「西九龍去東區的車」有多少

• 45# qunow
引用: cruisesnet 發表於 2019-1-8 15:22
A12行繞道, 西環直飛北角, 慳到既都吾止8-10分鐘la

就算直飛北角,從出西隧去到總站都應該要50分鐘左右(估計)
引用: qunow 發表於 2019-1-8 19:11
就算直飛北角,從出西隧去到總站都應該要50分鐘左右(估計)

A11出西隧去到總站都要敢上下時間
  • 47# qunow
引用: cruisesnet 發表於 2019-1-8 21:30
A11出西隧去到總站都要敢上下時間

所以北角有人行去A12東廊前尾站上車

引用: qunow 發表於 2019-1-8 21:54
所以北角有人行去A12東廊前尾站上車

我講緊出市區果程

引用: 天空之神 發表於 2019-1-7 23:13
其實 960x 同 968x 都唔係主要做中西區客
應該直飛唔難

回程可以直飛既
但去程入境處有唔少人落

所以先話最好既模式係分3組

引用: KelvinSJ743 發表於 2019-1-8 12:08
968X 西行可以直行繞道經中環出口出,之後停砵甸乍街,林士街,皇后街搞掂 ...

停完中環直上四幹走人啦,仲林士街皇后街托咩
得果2班,對住968車海真係多你一架唔多,少你一架唔少
除非九公司想保NR945

1 ..3456.. 38下一頁
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]