電腦版 重點文章 新巴士出牌 以fb Messenger聯絡本站

[路線消息] 269M 部份特別車字軌將改派 12 米車 看全部

Advertisement

269M係有祖堯客喺荃葵上車搭番去,咁嘅安排真係好唔理想
另外如果到時只到荔景嘅班次app係無特別標示嘅,等到班車到站先知唔上祖堯嘅,等收投訴啦
不如索性同57m交換總站
引用: hihihi 發表於 2019-6-27 10:08
至少見到去到中午都坐爆出去,之前非繁見到269M橫過天華路都唔上,行去等8分鐘後既265M,係眾安街落完先 ...

其實即使265M行天慈路都唔會快得過269M幾多

經常去到美湖十字路口見返同一架車

引用: fatpear 發表於 2019-6-27 10:50
269M係有祖堯客喺荃葵上車搭番去,咁嘅安排真係好唔理想
另外如果到時只到荔景嘅班次app係無特別標示嘅,等 ...

喺元朗等B1經常出現元朗特車同樣個app又無特別標示
幫幫手投訴埋

引用: Eddie 發表於 2019-6-27 09:01
九巴好似對祖堯反口唔俾12米解禁深深不忿,之前講明續命短車行祖堯,而家又開269M刀 ...

咁唔叫開刀啦
行得返大車對絕大多數客都係好事
引用: PF2802 發表於 2019-6-27 11:17
喺元朗等B1經常出現元朗特車同樣個app又無特別標示
幫幫手投訴埋

B1幾分鐘一班,269M又幾分鐘一班先?

引用: andrewyl 發表於 2019-6-27 10:01
以 前 就 係 以 前 , 而 家 就 係 而 家 .  
不 如 你 再 睇 番 天 水 圍 3M 重 組 先 再 討 論 .   ...

265M 而家直出都要半個鐘先到荃灣,
再好似以前慢慢掃落去先出城真係嫌天北出城唔夠慢咩
引用: fatpear 發表於 2019-6-27 11:40
B1幾分鐘一班,269M又幾分鐘一班先?

幾多分鐘一班都係無特別標示呀
引用: GU9338 發表於 2019-6-27 11:53
265M 而家直出都要半個鐘先到荃灣,
再好似以前慢慢掃落去先出城真係嫌天北出城唔夠慢咩 ...

而家269M天秀路上車去到荃灣都係30-35分鐘左右

唔明你哋點解硬係覺得265M會快過269M好多??

1 ..2345.. 15下一頁
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪
(B7)巴士特別所見
(B11)巴士精華區