電腦版 重點文章 新巴士出牌 新會員登記 以fb Messenger聯絡本站/報料

2024-25年度已公佈的巴士路線計劃

美心MX分店消息

看全部

位於葵涌石蔭商場分店
今日(10月12日)結束營業

顧客可以前往新葵興廣場分店

Advertisement

回帖數目:8

文章推介:
(B2)十四鄉巴士優化方案
(B3)城巴95最後服務日/終極尾班車
(B3)前九巴「康都」 EL7659 @ 倫敦

麗港城商場既美心MX分店亦都係幾日前以圍板圍封,唔知係裝修定係結業

引用: mattwong09 發表於 2020-10-13 10:45
麗港城商場既美心MX分店亦都係幾日前以圍板圍封,唔知係裝修定係結業

聽講係執

https://ps.hket.com/article/2754705

美心有部份鋪都開始轉怡和餐飲系列

例如PizzaHut同KFC

引用: MJ8352@671 發表於 2020-10-13 11:46
聽講係執

https://ps.hket.com/article/2754705

咁都唔出奇,自從麗港城商場幾年前開始開多咗唔少餐廳之後,美心已經少咗唔少人幫襯; 相信執咗之後大快活既生意會再旺啲
不過上星期五行經美心都唔見有任何結業通知

引用: mattwong09 發表於 2020-10-13 12:26
咁都唔出奇,自從麗港城商場幾年前開始開多咗唔少餐廳之後,美心已經少咗唔少人幫襯; 相信執咗之後大快活 ...

9號星期五last day, 但結業通告貼左係唔太顯眼位置,所以好多人第二日圍板先知

引用: mattwong09 發表於 2020-10-13 10:45

同場三大快餐集團  美心MX 同層一粥麵 樓上大快活  
美心位置算最好 但死先

引用: Gary_B 發表於 2020-11-5 04:49
同場三大快餐集團  美心MX 同層一粥麵 樓上大快活  
美心位置算最好 但死先

大快活之前租地庫舖位,而家租2樓,全部都離商場出入口遠,人流本身比另外兩間少,反而最多人幫襯
  • 9# EX-TL

麗港城商場前美心MX舖位不日開設意樂及百份百餐廳, 盡頭轉角位優品360已開業.

分板連結:
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪
(B7)巴士特別所見
(B11)巴士精華區
(B22)巴士迷吹水區
(B23)巴士影片分享區

(R1)香港鐵路 [精華]
(R2)香港電車 [精華]
(R3)港外鐵路 [精華]
(C2)航空 [精華]
(C3)海上交通及船隻 [精華]
(D1)公共交通有關商品 [精華]
(M1)小型巴士綜合討論
(M2)小型巴士多媒體分享區
(V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A10)香港地方討論 [精華]

其他推介:
巴士路線消息
巴士路線計劃
2023/2022/2021/2020年新巴士訂單
2022年交通要聞回顧
2021/2020/2019/2018/2017年交通要聞回顧

(B3) 新出牌巴士相片
80年代巴士相片
90年代巴士相片
2000年代巴士相片
2010年代巴士相片
昔日中巴
保留巴士

英國巴士
新加坡巴士
飛行報告
日本鐵路
台灣鐵路