電腦版 重點文章 新巴士出牌 新會員登記 以fb Messenger聯絡本站/報料

2024-25年度已公佈的巴士路線計劃

[問題]

九巴積分換禮品

看全部

九巴apps的積分顯示是在八日前的積分,但如果我在apps顯示後夠400分先攞禮品,部分積分已過期。 如果我計到自己已儲夠400積分,可否在apps顯示400積分前換禮品?
有無人試過得唔得?唔該﹗

Advertisement

回帖數目:3936

文章推介:
(B2)十四鄉巴士優化方案
(B3)城巴95最後服務日/終極尾班車
(B3)前九巴「康都」 EL7659 @ 倫敦

我問過CS,佢地話一定要apps顯示到400積分先可以換禮品

• 3# ricky

引用: 12386014 發表於 2020-11-21 20:21
我問過CS,佢地話一定要apps顯示到400積分先可以換禮品

apps 的查詢?佢都係咁講。咁實際要蝕八日積分俾九巴。

引用: ricky 發表於 2020-11-21 20:39
apps 的查詢?佢都係咁講。咁實際要蝕八日積分俾九巴。

佢有效期38日就係計咗呢8日落去之嘛

• 5# MB452

我親身試過,係唔得既,一定要個app顯示400分先有得拎

根本佢玩緊呢個數字遊戲都很難達到佢個標既:當我將近爭幾分就達到佢個800分既時候,佢個系統又唔會更新既,但當佢個系統更新時,又已經日日咁被佢扣了幾十分了,要咁啱凑夠800分或以上,根本就難過登天,所以完全係取考,盞嘥氣、真係唔知有幾多人去到客服查詢時,才知道這個計法而發爛渣,咁九巴玩呢套,就盞搞到個朵臭晒啦?與其玩這套負面既玩法,不如早啲將這套玩法收檔好過啦!

引用: kmbdennis 發表於 2020-12-12 09:15
根本佢玩緊呢個數字遊戲都很難達到佢個標既:當我將近爭幾分就達到佢個800分既時候,佢個系統又唔會更新既 ...

所以都係個句,唔知點解有人會覺得咁繁複難玩嘅玩法會好過港鐵積分?

引用: kmbdennis 發表於 2020-12-12 09:15
根本佢玩緊呢個數字遊戲都很難達到佢個標既:當我將近爭幾分就達到佢個800分既時候,佢個系統又唔會更新既 ...

真係唔明, 小九汽都係想派走蟹貨
點解硬係要set個期限
新一轉都仲要keep, 只係叫做加到45日

其實唔難玩,平日返工返學搭車,routine計到幾多,40日內會淨返幾多數,咁未睇下換咩

引用: DENNIS 發表於 2020-12-12 09:57
真係唔明, 小九汽都係想派走蟹貨
點解硬係要set個期限
新一轉都仲要keep, 只係叫做加到45日

小九汽無參與

621 622 623 果間先係小九汽

直達主要分板:(B2) (B3) (B5) (B0)
(R1)
(R2) (R3) (C2) (C3) (M1) (V) (A10)

1234.. 394下一頁

分板連結:
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪
(B7)巴士特別所見
(B11)巴士精華區
(B22)巴士迷吹水區
(B23)巴士影片分享區

(R1)香港鐵路 [精華]
(R2)香港電車 [精華]
(R3)港外鐵路 [精華]
(C2)航空 [精華]
(C3)海上交通及船隻 [精華]
(D1)公共交通有關商品 [精華]
(M1)小型巴士綜合討論
(M2)小型巴士多媒體分享區
(V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A10)香港地方討論 [精華]

其他推介:
巴士路線消息
巴士路線計劃
2023/2022/2021/2020年新巴士訂單
2022年交通要聞回顧
2021/2020/2019/2018/2017年交通要聞回顧

(B3) 新出牌巴士相片
80年代巴士相片
90年代巴士相片
2000年代巴士相片
2010年代巴士相片
昔日中巴
保留巴士

英國巴士
新加坡巴士
飛行報告
日本鐵路
台灣鐵路